Gazete Vatan Logo

"Cihatçılar teslim olmak için gizli görüşmelere başladı"

Suriye hükümetine yakınlığıyla bilinen El-Vatan gazetesinin haberine göre, Halep'in doğu semtlerini kontrol altında tutan silahlı gruplar teslim olmanın koşullarını görüşmek üzere Suriye hükümetiyle gizli görüşmelere başladı.

"Cihatçılar teslim olmak için gizli görüşmelere başladı"

Gazete, hükümet güçlerinin Halep'in doğu bölgesinde elde etiği başarıların ardından cihatçılar arasında anlaşmazlıkların arttığını yazdı.

Güvenilir kaynakların gazeteye verdiği bilgiye göre, militanlar daha önce kontrol altında tuttukları bölgeleri terk etmeyeceklerine dair yaptıkları açıklamaların aksine artık Suriye hükümetiyle anlaşma ve hatta ültimatomları kabul etmeye razı duruma geldi.

BİRBİRLERİNE DÜŞTÜLER

El-Vatan haberinde cihatçıların peş peşe aldıkları ağır darbelerin ardından birbirlerini suçlamaya başladıkları, statülerinin yasallaştırılması ve Halep'in doğu mahallelerinden ordunun kontrolündeki batı bölgelere geçebilmeleri gibi ihtimalleri de hükümet güçleriyle gizli şekilde görüşmeye başladıkları belirtiliyor. Daha önce Doğu Halep'teki cihatçılar silahlarını bırakıp şehri kendi istekleriyle terk etmeyi reddetmişti.