Gazete Vatan Logo

‘Çift haneli enflasyon geliyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak tarafından hazırlanan Ekonomi Raporu’nda, 2014 yılında çift haneli enflasyon yaşanacağı tahminin de bulunuldu.

CHP’nin Ekonomi Raporu’nda yolsuzluk operasyonunun ardından yaşanan gelişmeler nedeniyle ekonominin Mart’a kadar bu gerginliği taşıyamayacağı tespiti yapıldı. Raporda, 2014 yılında çift haneli enflasyonun geleceği tahmini de yer aldı. CHP ekonomi politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak tarafından hazırlanan raporda, son gelişmeler değerlendirildi. 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından yargı bağımsızlığının ayaklar altına alındığı belirtilen raporda, “İktidar, Cumhuriyet tarihinin en büyük skandallarından birini devlet ve sistem krizine dönüştürerek ülkeyle ilgili risk algısını hızla artırıyor. Ekonomideki kırılganlıkları yeni küresel konjonktürde zaten saklanamaz hale gelmişken; bir de devlet ve sistem krizinin yaratılması yabancı yatırımcıyı daha da korkutuyor” denildi.

Zamlar sürecek

Hükümetin yerel seçimlerin sonrasına bıraktığı enerji zamlarının da seçimden önce yapılması ihtimalinin giderek arttığının belirtildiği raporda, elektrik ve doğalgaza gelecek zamların iğneden ipliğe her şeye zam olarak yansıyacağı, 2014’te enflasyonunun çift haneli rakamlara ulaşma riskinin ise “oldukça yüksek” olduğu kaydedildi. 2013’ün son üç ayında büyüme beklentilerine de yer verilen raporda, Kasım ayı üretim verileri nispeten kuvvetli gelse de, Ekim ayında yaşanan düşüş nedeniyle üretimdeki tablonun parlak olmadığı savunuldu.

Haberin Devamı