Gazete Vatan Logo

‘CIA’in kimyasal kanıt iddiası ABD’yi zor duruma düşürdü’

Suriye Güçleri Federasyonu Genel Sekreteri Saad Kasir, ABD’nin ellerinde Suriye yönetiminin 4 Nisan’da Han Şeyhun’da kimyasal silah kullandığına yönelik somut delillerin olduğu açıklamasının gerçeklikle hiçbir ilgisi olmadığını belirtti

‘CIA’in kimyasal kanıt iddiası ABD’yi zor duruma düşürdü’

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo, 12 Temmuz Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Suriye yönetiminin 4 Nisan’da Han Şeyhun’da kimyasal silah kullandığına yönelik ‘somut kanıtlara’ sahip olduklarını iddia etti.

Kasir, “Eğer ABD gerçekten de bu tür delillere sahip olsaydı bunca zamandır gizlemezlerdi. Deliller ve kanıtlar, olayın araştırılması için hemen gösterilir” dedi.

Kimyasal saldırı hikayesinin bir oyun olduğunu vurgulayan Suriyeli siyasetçi, “Bizim Rus dostlarımız, Suriye’ye sürülen tüm asılsız suçlamaları yalanlayan deliller sundu. Bunu modern teknolojiler sayesinde yaptılar. Bu teknolojiler sayesinde söz konusu bölgede, saldırı sırasında ve öncesinde asker ve militanların tüm hareketi tespit edildi. ABD ise ellerinde kanıt olduğunu söylüyor ama uluslararası topluma hiçbir şey sunmuyor” ifadelerini kullandı.

'ULUSLARARASI MAHKEMEYE GÖTÜRÜLEBİLİR'

ABD’nin bu açıklamadan sonra delilleri sunmamasının, soruşturmaya engel olarak değerlendirilebileceğini söyleyen Kasir, “Bu da bir suç ve Amerikalılar uluslararası mahkemeye çekilebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kasir, Pompeo’nun bu iddiayla ülkenin imajını korumak istediğini ama sonuçta çok zor duruma düşürdüğünü kaydetti.