Gazete Vatan Logo

‘CHP’nin başındaki hasta adam...’

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ağır bir polemik yaşayan CHP lideri Kılıçdaroğlu için “Önce tıbbi sonra ahlaki bir dersten geçirilmeli” dedi

‘CHP’nin başındaki hasta adam...’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman’da çocuk istismarı olayının ardından kendilerini “Ak Parti’liler susuyor” sözleriyle eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösterdi. Davutoğlu, dün, “Gençlik ve Belediye” temalı 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda özetle şunları söyledi:

‘İlk konuşan benim’

“(Karaman’daki çocuk istismarı) İlk günden itibaren parti ve hükümet olarak bu konunun üzerine gittik. 600 yıl hapisle yargılanan aşağılar aşağısı bu sapığın hak ettiği cezanın mevcut ceza yasamızda bulunmayışından duyduğumuz üzüntüyü paylaştık. Şimdi diyor ki Kılıçdaroğlu, ‘Niye sesiniz çıkmadı?’ Açsın baksın konuşmalarıma, ilk konuşan benim. Hal böyle olmasına rağmen CHP’nin başındaki hasta adam olayı bıraktı, sapığı da bıraktı bize saldırmaya, Bakan’ımıza saldırmaya, hızını alamayıp sağa sola, her yere saldırmaya başladı. Dünkü konuşmalarıyla bir kez daha tedaviye muhtaç, patolojik bir vaka olduğunu gösterdi. Kılıçdaroğlu önce tıbbi bir muayeneden sonra ahlaki bir dersten geçirilmeli.”

Haberin Devamı

‘Seviyesiz şahsiyet’

“Son zamanlarda da bulunduğu koltuğu muhtaç olduğu paralel yapının sözcülüğüne soyunmuş, paralel yapıya partisini teslim etmiş bu kişinin seviyesizliği had safhaya ulaştı. Türkiye ile ilgili bir hayali, bir vizyonu olmadığı için gündeme gelmek amacıyla maalesef hakaret ve iftira gibi çirkinliklere yöneliyor. Sarf ettiği nezaketsiz, çirkin sözlerle gündem olmak maalesef bu seviyesiz şahsiyeti rahatsız etmiyor.”

‘AK Parti fire vermez’

“(‘Meclis’te terörist istemiyoruz’ sloganları üzerine) Meclis’te teröre destek veren hiç kimseyi istemiyoruz. Tam bir kadroyla, 316 imzayla anayasa değişikliği teklifi verdik. İşte hodri meydan 316 milletvekili hiçbir şeyden çekinmeden, kınayanın kınamasından çekinmeden imzasını attılar. Ak Parti karar aldı mı, yola çıktı mı hiçbir fire vermez. CHP, terör sözcüsü haline gelen milletvekillerini kendisini siper etmek amacıyla dokunulmazlıkların kaldırılmasını teklif eden bu girişimimize destek vermedi. Günlerdir hatta yıllardır kamuoyunu dokunulmazlık konusuyla meşgul eden CHP’den ses çıkmıyor. CHP, kendi milletvekillerinin de yargı önüne çıkmasından endişe ediyor, korkuyor. Kendi fezlekelerinin de yargıya intikalinden mi çekiniyorsun Kılıçdaroğlu?”

Haberin Devamı

TOKİ’ye yatay mimari talimatı

“TOKİ artık şehirlerimizin tarihi mirasına uygun binalar inşa edecek. TOKİ Başkanımıza net talimatlar verdim. Bizzat görmediğim hiçbir TOKİ projesi hayata geçirilmeyecek ve şehirlerimizde şehrin özgün mimarisine aykırı tek bir TOKİ inşaatı yapılmayacak. Dikey mimari yerine, İstanbul’un dokusuna uygun yatay mimariyi esas alacağız.”