Gazete Vatan Logo

‘CHP naz etmesin’

Anayasa değişikliği metnini alan MHP, AK Parti ile komisyon oluşturacak. MHP lideri Bahçeli, “En kısa sürede Meclis’e getirmeyi düşünüyoruz bu süreçte CHP naz etmemeli” dedi.

‘CHP naz etmesin’

AK Parti’nin hükümet sistemini değiştirecek anayasa değişikliğiyle ilgili hazırladığı taslak metin MHP’ye ulaştı. İki parti bir komisyon oluşturarak taslağı çalışacak. MHP lideri Devlet Bahçeli, dün partisinin Meclis grubu toplantısında özetle şunları söyledi:

‘Türkiye’nin önünü açalım’

“Bizim meselemiz kimin ne olacağı değildir. Başbakan ile yaptığımız görüşme verimli geçmiştir. Biz bir yol gösteriyoruz, milletimizin ağrıyan başına şifa olsun istiyoruz. 15 Temmuz’dan sonra bambaşka bir Türkiye vardır. Ağa girdikten sonra aklı başına gelen balık gibi olamayalım. Henüz vakit varken Türkiye’nin önünü açalım.Türk siyaseti ucuz siyaset yapmadan çatışamaya kapılamadan ülkenin ana meselelerine çözüm getirmeye mecburdur. Böyle gelse de böyle gitmeyeceğini herkes anlamalıdır. MHP, kırmızı çizgilerine bağlı olmak kaydıyla ülkesi için her olumlu teşebbüse çoktan hazırdır. Her ağacı taşlamıyoruz yalnızca Türkiye rahatlasın, devlet yaşasın diyoruz. AKP’nin anayasa hazırlık metni tarafımıza resmen iletilmiştir. Söz konusu metin üzerinde çalışmalarımızı kılı kırk yaran bir değerlendirme ile yapıyoruz. En kısa sürede Meclis’e getirmeyi düşünüyoruz. Bu süreçte CHP naz etmemeli kapıları kapatmamalıdır. Buyursunlar kafa kafaya, el ele, omuz omuza fiili açmazı giderelim. Milletimizin sorunlarına beraberce eğilelim.”

Haberin Devamı

Bahçeli, grup toplantısından sonra soruları yanıtlarken şu bilgileri verdi: “Genelde bütün anayasa değişikliğini kapsamaktadır. Bazı konulara öncelik verilmesini ifade etmişler, biz de bunu doğru bulmuşuzdur. Bize iletilen metinde ‘Cumhurbaşkanı’ diye geçiyor. Sayın Kılıçdaroğlu AKP ile görüşmeye açık çağrıda bulundu. Bu yaklaşım doğrudur. Sertleşme yerine bir araya gelmeleri, bizimle yapılan görüşmeler gibi bir değerlendirmede bulunmaları ülkemiz için yararlı olur. CHP naz etmesin derken demek istediğim buydu.”