Gazete Vatan Logo

‘CHP lideri tehlikeli bir oyun oynuyor’

Reyhanlı saldırısı sonrası CHP’nin tutumunu eleştiren Başbakan, “Sokak sokak direniş çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, kanlı Suriye rejimine destek vererek çok tehlikeli bir oyun oynuyor” dedi

‘CHP lideri tehlikeli bir oyun oynuyor’

Başbakan Erdoğan, AK Parti Meclis Grubu’nda yaptığı konuşmayı Reyhanlı’daki saldırıya ayırdı. Başbakan, saldırılar sonrasında gündeme gelen ihmal iddialarının Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından araştırılacağını açıkladı. Olayı gerçekleştirenlerin Suriye rejimiyle irtibatlı, Türkiye içinde bir örgüt olduğu, saldırıda yer alanların da Türkiye vatandaşı olduğunun tespit edildiğini söyleyen Erdoğan, “Biz bu saldırının altında kalmayız, er ya da geç bu alçakça saldırının faillerine bedelini misliyle ödetiriz” dedi.

Alçakça tuzak

Konuşmasında muhalefete ve farklı senaryoları gündeme getirenlere de ağır bir dille yüklenen Erdoğan,

“Reyhanlı’daki saldırıdan sonra bir kısım medya kuruluşları ve siyasetçiler, alçakça tuzağın içinde rol aldı. Daha Reyhanlı’nın caddelerinde dumanlar tütüyor, sokaklarında feryatlar göğe yükseliyor, insanlar sokaklarda can mücadelesi veriyor, daha o anda henüz hiçbir şey belli değilken, birileri çıkıyor, sanki o saldırıyı beklermiş gibi, sanki böyle bir fırsatı kolluyormuş gibi sorumsuzca açıklamalar yapıyor. Bu ne fırsatçılıktır?” dedi.

Sokak sokak direniş

Başbakan’ın hedefinde ana muhalefet partisi de vardı:

Seçim sandığında başarı gösteremeyen CHP, demokrasi dışı yöntem ve odaklardan medet umarak, kaostan medet umarak buradan fırsat devşirmenin gayreti ve cüreti içinde oldu. Yeni Genel Başkan’ın yönetiminde CHP’nin bu arayışının çok farklı ama çok tehlikeli mecralara sürüklendiğini görüyoruz. Sokak sokak direniş çağrısı yapan, çözüm sürecini dahil bir ayrışma fırsatı olarak gören ve Alevi vatandaşlarımızı sürekli tahrik eden CHP Genel Başkanı, şu anda da Suriye’nin kanlı rejimine koşulsuz destek vererek çok tehlikeli bir oyun oynuyor.”

‘Gökten ne yağar yer kabul etmez’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinde Başkan Obama ile de görüşeceği iki günlük Washington temaslarının ardından San Francisco’ya gidecek. Burada Silikon Vadisi’nde yer alan kuruluşları ziyaret edecek olan Erdoğan, Amerika İslam ve Türk Toplumu Temsilcilerini de kabul edecek. 19 Mayıs’ta ABD’de olacak Erdoğan’ın, o gün resmi programının bulunmaması dikkat çekiyor. Başbakan’ın o gün ne yapacağı konusunda dün itibariyle resmi bir bilgi verilmedi. Bu durum kulislerde, “Fethullah Gülen ile görüşebilir” iddialarının dillendirilmesine yol açtı. Erdoğan, havaalanında Fethullah Gülen’le görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine ise “Şu anda resmi programımızda böyle bir şey yok ama gökten ne yağar ki yer kabul etmez ayrı bir konu” dedi.

‘Bozkurtları sınıra yolla!’

Başbakan Erdoğan, Washington’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Erdoğan, Reyhanlı’daki saldırılara yönelik istihbarat zaafı olmadığı yönündeki kanaatini söyledi. Başbakan yurt dışına çıkan PKK’lı sayısıyla ilgili soru üzerine de şunları söyledi: “Bu 15 midir, 25 midir, 50 midir, 100 müdür bunları bilemem. İşte şimdi bu soru, Bahçeli’ye hizmet eden sorudur. Biz ne dedik, ’Biz hukuk devleti içinde çalışıyoruz’. Hukuk devleti içinde çalışan bir yönetim. Silahını bırakarak çıkmaktan bahsettik. Ne dedik konuşmalarımızda? Bunlar bu ülkeye nasıl girdiyseler, çıkış yollarını da kendileri zaten bilirler. Bahçeli’ye söylemek lazım, sen çok güçlüsün, hadi adım başına, senin bozkurtların var, bu bozkurtlarınla sınırları koruma altına al demek lazım.”

‘CHP lideri tehlikeli bir oyun oynuyor’
ESAD'A YANIT VERDİ

“Suriye’deki bize bu mesajı gönderenler ‘bu işi biz mi yaptık’ diyecekler bunu mu bekliyoruz onlardan? ‘Biz müşterek çalışmaya hazırız’, orada bizimle müşterek çalışma yapacak olanlar mı bunlar? Şu anda bunların en ileri gelenleri, istihbarat örgütlerinin başlarına varıncaya kadar hepsi ülkeyi terk etmiş durumdalar. Halkının kabul etmediği bir yapıyı biz kalkıp da kabul edebilir miyiz? En son Arap Ligi'nde bu mevcut yönetim derdest edilmiştir. Şu anda bütün bu gelişmeleri hassasiyetleri takip ediyoruz.”
Başbakan, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili 13 kişinin gözaltında olduğunu hatırlatarak, "Elimizdeki belgeler, bilgiler... Süreç devam edecek. Gelene kadar da çok şeyler değişecektir" dedi.

Haberin Devamı