Gazete Vatan Logo

‘CHP 4. devrimi yapacak’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partilerinin 4’üncü büyük devrimi gerçekleştireceğini söyledi

‘CHP 4. devrimi yapacak’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni kurulan www.politikyol.com isimli internet haber sitesi için kaleme aldığı yazısında, “CHP bu ülkenin pusulasıdır” dedi. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“CHP geçmişten bugüne ortaya koyduğu politikalar, yaklaşımlar, ürettiği çözümler, uygulamaya koyduğu projeler ve her alanda yürüttüğü çalışmalar ile siyasetin en belirleyici aktörü olmuştur. Ülkenin içinde bulunduğu en zor koşullarda CHP’nin yol haritaları ülkenin krizlerden çıkmasına imkan tanımıştır. Bugün de benzer bir tarihi süreç içinde bulunmaktayız.

‘Dördüncü devrim’

“İsmet Paşa’nın çok partili yaşama geçişi sağlaması ikinci büyük devrimdir. Bülent Ecevit’in zenginleştirmesiyle hayat bulan, ‘Ortanın Solu’ çizgisi, ülkemize sosyal demokrasiyi getirmiştir. CHP, çağdaş sosyal demokrasiyi ülkemize kazandırarak üçüncü büyük devrime imza atmıştır. Bu tarihsel mirasın yolunda bugün CHP’ye düşen en temel sorumluluk 4. büyük devrimi gerçekleştirmektir. Dördüncü büyük devrim, özgürlük ve demokrasi devrimidir. Bugün Türkiye’yi içinde bulunduğu sorunlardan kurtaracak olan tek siyasal irade ve parti CHP’dir.”

Haberin Devamı

Neo-liberal modelin ve tahakkümün insanı ve doğayı sömürge alanı haline getiren saldırısına karşı sosyal demokrasinin tarihsel karşı çıkışı zorunludur ve bunu yapacak tek güç CHP’dir.”