Gazete Vatan Logo

‘Cersei gibi rezil ettiler’

ABD’de 2016 başkanlık seçimlerinde Donald Trump’a karşı yarışan Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton, seçimi neden kaybettiğini anlattığı yeni kitabında, kendisini ‘Game of Thrones’ serisinin ünlü karakteri ‘Cersei Lannister’ ile karşılaştırdı.

‘Cersei gibi rezil ettiler’

Clinton, ‘What Happened’ (Ne Oldu) adlı kitabında, “Trump’ın mitinglerinde kalabalıklar, sayamadığım kadar çok benim hapse atılmam çağrısında bulundu” ifadelerini kullandı. Clinton kitabında şöyle yazdı: “Game of Thrones’da Red Keep’e doğru yürüyen Cersei Lannister’a ‘Utanç! Utanç!’ diye bağıran bağnazlar gibi onlar da ‘Suçlu! Suçlu!’ diye bağırdı.” Kitabında, kadın olmasının seçimlerde oynadığı role de değinen Clinton, Başkan Trump’ın bazı destekçilerinin kendisine yönelik yaklaşımlarını, Ortaçağ’da kadınlara yönelik tutumla kıyaslayan akademisyenlerden alıntılar yaptı. Clinton, “Siyaset bir kadın için kolay değildir, ancak şunu söylemek de haksız sayılmam ki bana yöneltilen ağır eleştiriler ayrı bir boyuta vardı” diye yazdı.

Trump destekçilerinin kendisine yönelik ‘nefretini’, ‘hayret verici ve korkutucu’ olarak tanımlayan Clinton, dışişleri bakanı olduğu dönemde ‘ABD’nin en takdir edilen devlet memuru’ olarak görülürken, nasıl bir anda ‘şeytana’ dönüştüğünü merak ettiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Dizide Cersei Lannister karakterini İngiliz oyuncu Lena Headey canlandırıyor.