Gazete Vatan Logo

‘Cepte Şok’ alışveriş

Her ay 3 mağaza açarak yoluna devam eden Şok Market, müşterilerine dijital kanaldan da alışveriş yaptıracak. 26 mağazasında ‘Cepte Şok’ uygulamasına başlayan şirket, akıllı telefondan aldığı siparişleri mağazada teslim edecek

‘Cepte Şok’ alışveriş

Son yıllarda mağaza konseptini yenileyip, ürün yelpazesini farklılaştırarak kendi kulvarında öne çıkan Şok Marketler, dijitalde de hamle yaptı. Türkiye’de uygun fiyatlı zincir marketler arasında cep telefonu üzerinden alışveriş imkanı sağlayacak ilk uygulama olan ‘Cepte Şok’ ile müşteriler cep telefonu üzerinden siparişlerini verebilecek.

Müşteriler, ‘Tıkla, Gel, Al’ mantığıyla seçtikleri ürünleri belirledikleri zaman diliminde kendilerine en yakın Şok Market’ten aynı gün içinde teslim alabilecek. Uygulama 26 mağazada pilot olarak başlayacak.

Müşteriler de yer aldı

Hangi segmentlerin başarılı olacağı belirlenecek ve onlar üzerinden uygulama diğer mağazalara yaygınlaştırılacak. Cepte Şok, aynı zamanda dünyada uygun fiyatlı zincir marketler arasında da bir ilk olma özelliği taşıyor.

Uygulamayı müşterileriyle birlikte yaklaşık 1 yılda hazırladıklarını belirten Şok Marketler CEO’su Uğur Demirel, bu uygulamayla müşterilerine zaman kazandırmak ve alışveriş rutinlerini kolaylaştırmak istediklerini ifade etti. Demirel, “Şok Marketler olarak dijital hamlemizle alışverişte ezber bozmaya hazırlanıyoruz. Böyle bir hamleyi kendi kulvarımızda ilk biz attığımız için heyecanlıyız. ‘Tüketicilerimiz neredeyse biz de orada olmalıyız’ dedik ve şimdi onlara sadece bir tık kadar yakınız. Müşterilerimize günlük tempolarında zaman kazandırmak ve her zaman yakından takip ettikleri Şok Marketler fırsatlarını kaçırmamalarını sağlamayı amaçladık” dedi.

Haberin Devamı

Çalışan kadın rahatlayacak

Dijital yaşamın kolaylıklarını müşterilerinin hizmetine sunmaktan mutlu olduklarını kaydeden Demirel, “Bu uygulama ile çalışan kadınlar, alışveriş yapmaya vakti olmayanlar alışverişlerini cep telefonları ile gün içinde yapıp, evlerine giderken, hazırlanmış paketlerini vakit kaybetmeden alabilecekler. Sistemde tüm ayrıntılar düşünüldü. Özellikle buzdolabında bekletilmesi gereken ürünlerin bozulmadan muhafazası da buzdolabında sağlanıyor. Tüketiciye sadece uğrayıp özenle hazırlanmış paketini almak kalıyor” diye konuştu.

Bu yılı 5 bin mağaza ile kapatırız

Haberin Devamı

ŞOK Market’i 2011 yılında satın aldıklarını ve o dönemde 1.000 olan mağaza sayısının şu anda 4 bin 700’e ulaştığını anlatan Uğur Demirel, şöyle devam etti: “Şok’u 2012’den bu yana 4 kat büyüttük. Şu anda 4 bin 700 mağazamız var. Bu yıl her ay 3 mağaza açma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Yıl sonunu 5 binin üzerinde mağazayla kapatacağımızı öngörüyoruz. İstihdama da katkımız büyük, 21 bin çalışana ulaştık.”