Gazete Vatan Logo

'Cennet için İmam Hatiplere gelin...'

CHP'li Aygün'den o kitapçıya tepki

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmit Müftülüğü ve Evliya Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliği ile Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, tüm ortaokullarda dağıtılan "Cennet İçin İmam hatiplere gelin" çağrısının yer aldığı kitapçığı Meclis gündemine taşıdı.


ÖRNEK BAŞBAKAN, DİB BAŞKANI...

Aygün, İzmit’te, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteğiyle tüm 4. sınıf ve ortaokul 8. sınıf öğrencileri arasında "21 Ayet - 20 Hadis Ezberleme Yarışması" yapıldığını hatırlatarak, dağıtılan kitapçıkta "Neden İmam-Hatip Liseleri’ni tercih etmeliyiz" başlıklı bölümünde çocukların cennet için imam hatip liselerine gönderilmesi çağrısı yer aldığını bildirdi. Kitapçığın "Bu Okullar Güzel İnsanlar Yetiştirdi" bölümünde; Başbakan, Diyanet İşleri Başkanı, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanına yer verildi.

CENNETİN ANAHTARI SİZDE Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Aygün, şu sorulara yanıt istedi:
* İzmit’te kaç farklı okulda bu kitapçıktan dağıtılmıştır? İzmit dışında başka hangi illerde bu vb. kitapçıklar dağıtılmıştır?
* Kitapçıkları kimler dağıtmıştır?
* Kitapçıkların dağıtılması yönünde izin başvurusu yapılmış mıdır? Yapılmışsa resmi izni kim vermiştir?
* Bu Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir projesi midir? Bu konuda bakanlığınızın teşvik, destek ve organizasyonu var mıdır?
* Yeni Eğitim Sistemi sonrası kaç İmam Hatip Okulu açılmıştır? Kaç öğrenci kayıt yaptırmıştır?
* Kitapçıkta yer alan ‘Bu Okullar Güzel İnsanlar Yetiştirdi’ bölümünde yer alan isimler nelere göre seçilmiştir? Diğer mezunlara bir haksızlık yapılmamış mıdır?
* Kitapçık boyunca ailelere, öğrencilere, İmam Hatip Okullarını seçmeleri için çağrı yapılırken, aksi durum için ise tehditlerin yer aldığı kitapçıkta aileler üzerinde baskı oluşturulmasını doğru buluyor musunuz?
* Kitapçıkta yer alan bir bölümde “Allah sevdiği kimseleri bu okullara göndermiştir. Benim dinimi öğrensinler ve kullarıma öğretsinler diye sevdiği kimseleri bu okullara göndermiştir “ cümleleri yer almıştır. İlk İmam Hatip Okulu kaç yılında nerede açılmıştır?
* Cennetin anahtarı bakanlığınıza mı verilmiştir?

Haberin Devamı