Gazete Vatan Logo

‘Cem de bizim semah da saz da bizim söz de’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında hükümete yönelik eleştirilerini sıralarken, ‘Alevi açılımı’na değindi ve şunları söyledi:

“AKP, yıllardan beridir ’Alevi Çalıştayları’ düzenlemekte, umut tacirliği yapmaktadır. Ne var ki, halen bu alanda bir arpa boyu mesafe alınamamış, oyalama taktikleriyle yıllar israf edilmiştir. Hükümet’in Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimizin beklentilerine cevap bulması ve ihtiyaçlarını karşılaması mümkün görülmemektedir. Bu kardeşlerimizin yıllardır dillendirdikleri, yıllardır umut ettikleri ihtiyaçlarını siyasi çekişmelere, ideolojik anlaşmazlıklara feda etmemeliyiz. Mesele cami - cemevi karşıtlığı olarak değerlendirilmemelidir. Mesele zıt kutupların buluşması ya da bir tarafın diğerine lütfu olarak da ele alınmamalıdır. Hz. Muhammet hepimizin Peygamberi, Hz. Ali hepimizin iftihar kaynağıdır. Kerbela hepimizin müşterek teessürü, Hz.Hüseyin hepimizin kahramanı, hepimizin şehididir. Cem de bizimdir, semah da bizimdir. Cami de bizim, Cemevi de bizimdir.Saz da bizim, söz de bizimdir.”

Bunu kendine yedirebildin mi?

PeŞmerge’nin geçişine yönelik tepkisini yeniden dile getiren Bahçeli, “Peşmerge sanki Türkiye’yi işgal etmiş gibi, sanki meydan okur gibi, Habur’dan Suruç’a kadar konvoylarla, sevgi seli altında, alkış ve tezahüratlarla karşılanıyor. Bu ihanet geçidinin 2 Ekim tarihli tezkereyle hiçbir ilgisi olmadığını herkes bilmelidir. Peşmerge yönetimi bir korsan devlettir. Ey Davutoğlu, sen orda burada kamu düzeni derken vatan toprakları çiğnendi, abin Barzani Erbil’den füzelerle geldi; bunu kendine yedirebildin mi?” dedi.

Haberin Devamı