Gazete Vatan Logo

'Cehennemi yaşatırım'

Vahşi cinayetten önce bu mesajı paylaşmış

DİYARBAKIR’ın Dicle İlçesi’nde dün terk ettiği arkadaşı üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Aydın Keleş tarafından 10’dan fazla bıçak darbesiyle öldürülen lise öğrencisi 15 yaşındaki Fatma Atagün, Zazaca ağıtlarla toprağa verildi. Daha önce ölümle tehdit ettiği ve kaçırmaya kalkıştığı Atagün’ü öldüren Keleş’in sosyal paylaşım sitesine, "Canım yandığında, cennetti yaşattıklarıma cehennemi de yaşatırım" diye yazdığı ortaya çıktı.

Dicle İlçesi’nde Şükrü Ayna Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Fatma Atagün, dün okul çıkışı, arkadaşlığını bitirdiği Aydın Keleş tarafından 10’dan fazla yerinden bıçaklandıktan sonra ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Genç kızın cenazesi Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından dan gece Dicle’ye götürüldü. Liseli Atagün ilçe halkı, arkadaşları ve ailesinin katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. İşsiz olan 3 çocuk babası Mehmet Atagün, büyük üzüntü yaşarken anne Altune Atagün, kızını son yolculuğuna Zazaca ağıtlar ve gözyaşlarıyla uğurladı.

TEHDİTLER YÜZÜNDEN OKULUNU DEĞİŞTİRMİŞ

Başaralı bir öğrenci olan Fatma Atagün, 2010 yılında Bingöl’de Yatılı İMKB Anadolu Lisesi’ni kazanıp, Dicle’den Bingöl’e gitti. Bingöl’de eğitimini sürdüren Atagün, burada Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tarih Bölümü’nde okuyan Aydın Keleş ile tanıştı. İddiaya göre Atagün, bir süre arkadaşlık yaptığı Keleş’in baskı ve tehditlerinden bunalıp arkadaşlığını bitirmeye karar verdi. Ancak Keleş, Atagün’ün peşini bırakmayarak ölümle tehdit etmeye başladı, ardından da geçen Şubat ayında kaçırmaya kalkıştı.

Keleş’in tehdit ve kaçırma girişiminden bunalan Atagün, ailesi tarafından Bingöl Yatılı İMKB Anadolu Lisesi’nden alındı. Genç kız, geçen Mart ayında ailesinin yanına dönüp Dicle İlçesi’ndeki Şükrü Ayna Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Lisesi’ne geçiş yaparak eğitimini burada sürdürmeye başladı.

’CEHENEMİ YAŞATIRIM’

Üniversite öğrencisi Aydın Keleş, Bingöl’den ayrılıp memleketine dönen Fatma Atagün’ün peşini bırakmayarak, telefon başta olmak üzere çeşitli yollarla genç kızı tehdit etmeyi sürdürdü. Keleş, sosyal paylaşım sitesi facebook’taki sayfasına da, ’Canım yandığında, cennetti yaşattıklarıma cehennemi de yaşatırım’ diye yazılar yazdı.

KENDİSİYLE KAÇMAYINCA BIÇAKLADI

Dün Dicle’ye gelen Keleş, okuldan arkadaşlarıyla çıkan Atagün’ü takip etmeye başladı. Atagün ve arkadaşının boş bir arazi yolunda önlerini kesen Keleş, Atagün’e kendisiyle kaçmayı teklif etti. Keleş’in bu teklifini geri çeviren Atagün, yoluna devam etmek isterken tekrar durduruldu. Genç kızın boğazına sarılan Keleş yanında getirdiği bıçağı dayayarak tehditlerini sürdü. Atagün’ün kendisini reddetmesi üzerine deliye dönen Keleş genç kızın vücudunun çeşitli yerlerine 10’dan fazla bıçak sapladı.

Kanlar içesinde yere yığılan Atagün’ün yanında bulunan arkadaşının bağırması üzerine ilçe halkı olay yerine gelince Keleş elindeki bıçakla bileklerini kesti. Olay yerine çağırılan ambulansla Atagün ile Keleş Dicle’de hastaneye kaldırıldı.

SALDIRI SIRASINDA YARALANDI SANILDI

Olay yerine gidenler Keleş’in Atagün’e yapılan saldırı sırasında yaralandığını zannederek polise bu şekilde bilgi verdi. Ancak gerçek polisin araştırması sonrası ortaya çıktı. Keleş, gözaltına alınarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı