Gazete Vatan Logo

‘Çatışırken öldü’

Emniyet kamera görüntülerini dağıttı

‘Çatışırken öldü’

Diyarbakır’da önceki gece PKK yandaşlarının yaptığı gösteriler sırasında polisle çatışan 17 yaşındaki Abdulkadir Çakmak öldü. Emniyet Müdürlüğü, Çakmak’ın polise ateş açtığı kamera görüntülerini basınla paylaştı.

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde dün gece yasadışı gösteri yapan gruplar, iddiaya göre müdahale etmek için bölgeye giden polis ekiplerine uzun ve kısa namlulu silahlarla ateş açıp, el yapımı patlayıcıyla saldırdı. Polisin de saldırganlara müdahale ettiği olaylar sırasında Abdulkadir Çakmak, açılan ateşte vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Çakmak, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.
Elinde tüfek var
Diyarbakır Valiliği, olaylara ilişkin kamera görüntülerine basın kuruluşlarına dağıtıp, yazılı açıklama yaptı. Görüntülerde ölen Abdulkadir Çakmak olduğu iddia edilen kişinin elindeki uzun namlulu silahla polise açtığı ve açılan karşı ateşte de vurularak yere düştüğü görülüyor. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıkamada, merkez Sur İlçesi’nde silahlı gruplar tarafından güvenlik güçlerine yönelik uzun ve kısa numlulu silahlar, el yapımı patlayıcılarla saldırı eylemi gerçekleştirildiği ve Abdulkadir Çakmak’ın öldüğü ve 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, bir polis memurunun da sol göz alt kısmından ve burnundan yaralandığı söylendi.
2 kurşunla vurulmuş
Çakmak’ın cesedine yapılan otopside de biri sırtında diğeri göğsünde olmak üzere iki ateşli silah yarası tespit edildi. 1 nolu ateşli silah giriş yarasının göğüs sağ üstten girerek önden arkaya, sağdan sola ve yukarıdan aşağıya doğru yumuşak doku ve akciğer yaralanması yaparak, 2 ve 3 nolu çıkış yaralarını oluşturarak vücudu terk ettiği, 4 nolu ateşli silah giriş yarasının sırt alt alandan vücuda girerek yumuşak doku, akciğer ve kaburgada omur yaralanmaları yaparak parçalandığı ifade edilen raporda, A.Ç’nin ölümü üzerinde harici başka bir nedenin saptanmadığı belirtildi.
AİLESİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK ‘Sigara almaya gidiyordu’
Baba Murat Çakmak, cenazeyi almak için morg önünde beklerken gazetecilere açıklama yaptı. Oğlunun orta okulu bitirmediğini ve çalışmadığını söyleyen Murat Çakmak, dün akşam bulunduğu internet kafeden arkadaşlarına sigara almaya çıktığını, sonra da polislerin ateş açtığını söyledi. Oğlunun öldürülmesiyle ilgili suç duyurusunda bulanacağını ve sonuna kadar olayın takipçisi olacağını belirten Murat Çakmak, “Bundan 4 ay önce Bingöl’de benim yanımda çalışıyordu. Ondan sonra annem tek kaldığı için annemin yanında kalıyordu daha onu götürmedim işe benim evim ayrı onları evi ayrıydı o yüzden anneme bakıyordu” dedi. Çakmak’ın halası Nurten Çayır Erdoğan da “Şehit oldu evladımız, yıkılmadık, yıkılmayacağız da. Suç duyurusunda bulunacağız, insan haklarına kadar çıkacağız” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı