Gazete Vatan Logo

‘Canlı kalkan olmayın TRT Radyosu dinleyin’

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin’de havadan attığı bildirilerle halka, teröristlerin kendilerini kalkan olarak kullanmalarına izin vermemeleri çağrısında bulundu

‘Canlı kalkan olmayın TRT Radyosu dinleyin’

TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) desteğiyle 20 Ocak’tan bu yana Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölge halkına yönelik Arapça ve Kürtçe hazırlanan bildirileri havadan attı. TSK’nın sosyal medya hesabından da paylaşılan ve bildiride, şu ifadelere yer verildi:

Afrinli kardeşlerimiz... PKK/PYD/YPG/DEAŞ terör örgütleri yıllardır size ve bize maddi ve manevi zararlar veriyor. Sizleri evinizden, yurdunuzdan, sevdiklerinizden mahrum ettiler.

Teröristlere ‘dur’ demenin zamanı geldi. Tek hedefimiz size eziyet eden terör örgütleridir. Teröristlerden, terörist mevzi ve barınaklarından uzak durun. Sizi ve çocuklarınızı kalkan olarak kullanmalarına izin vermeyin. Afrin’den ayrılmak isteyenler, TSK’nın garantisi altında olacaklardır. Teröristler tarafından zorla silah altına alınanlar, sizler de en kısa zamanda silahlarınızı bırakın, evlerinize dönün. TRT Radyosunu dinleyin.