Gazete Vatan Logo

'Canı acıyarak çıkardı'

Hızmasıyla sınava alınmadı, ehliyetle girenler atıldı

KPSS sınavı dün yapıldı. 2 milyon 45 bin 962 adayın katıldığı sınavdaki abartılı güvenlik önlemleri adayları bezdirdi. Kırıkkale’de bir genç kız burnundaki hızmayı çıkararak sınava girebilirken, Tekirdağ’da otomobil anahtarları sınıfa alınmayan 20 kişi sınava girmedi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) gerçekleştirilen KPSS’nin (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ortaöğretim mezunlarına yönelik oturumu, 159 il ve ilçe merkeziyle Lefkoşa’da dün saat 09.30’da başladı. Adaylara 120 soru için 120 dakika süre verildi. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu. Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edilerek alındı.

Tepeden tırnağa üstleri arandı

İzmir’de, dün yapılan ilk oturumda sınav sorularının internete sızdığı iddialarının ardından bugün ikinci oturumda adaylar, polis tarafından tepeden tırnağa arandı. Kolye, küpe, bilezik, yüzük gibi metal eşyalar çıkartıldı. Adaylar sınav salonuna sadece sınav giriş belgesi ile girdi. Kırıkkale’de yapılan KPSS’ye 11 bin 200 kişi girerken, burnunda metal takılı bir kız aday, kadın polis tarafından sınava alınmadı. Metali güçlükle çıkartan kız, daha sonra salona alındı. Devlet memuru olma umudu ile sınava giren ve adını açıklamayan kız aday, “Metal şeyler yasakmış, daha önce başıma gelmemişti. Mecburen canım acıyacak, ancak sınava girebilmek için çıkarmak durumundayım” dedi.

Otomobil anahtarı alınmadı

16 bin 280 kişinin başvurduğu Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde ise, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) katılan 20 kişi, otomobil anahtarları sınıflara alınmadığı için sınava girmedi. Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde de bir başka skandal yaşandı. 24 yaşındaki Serkan Onur ve 27 yaşındaki Salih Boztekin, sürücü belgelerini göstererek alındıkları Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorularını çözerken, görevliler tarafından “Sınavda kimlik olarak ehliyet geçersiz” gerekçesiyle salondan çıkarıldıklarını öne sürdü. Okul önünde yaşananlara tepki gösteren Serkan Onar, daha önce dört kez üniversite sınavına, geçen yıl da KPSS’ye ehliyetiyle girdiğini ve bir sorun yaşamadığını belirterek “Baştan uyarsalardı, eve gidip nüfus cüzdanımı alırdım” dedi.

Yolda kaza kurbanı oldular

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde bir otelde garson olarak çalışan ve Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde okuyan 24 yaşındaki Mustafa Yaşar, Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) girmek için otobüs beklediği sırada, tur otobüsünün çarpması sonucu öldü. Kazayı haber alarak hastaneye gelen Mustafa Yaşar’ın annesi Fadime Yaşar ve iş arkadaşları gözyaşı döktü. Oğluyla aynı otelde çalışan Fadime Yaşar, “Oğlum, Açık Öğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde okuyordu. Dün akşam bana ’Anne yarın sınava gireceğim ve kesin kazanacağım. Senin artık çalışmana gerek kalmayacak’ dedi. Oğlum kaymakam olacağını söylüyordu” diye konuştu. Gözaltına otobüs şoförü Sinan Kıvrak, “Virajı döndüğüm sırada emniyet şeridinde yürüyen Mustafa Yaşar’ı fark etmedim” dedi. Ordu’da ise KPSS’ye giden 17 yaşındaki Hamza Dikenci’ye Giresun’dan Samsun yönüne giden otomobil çarptı. Ağır yaralanan Dikenci, Ordu Devlet Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı. Sürücü İ.H. ise gözaltına alındı.


Haberin Devamı