Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Can Feda’ya dev prodüksiyon

‘Can Feda’ya dev prodüksiyon

Vizyon için gün sayan ‘Can Feda’nın çekimlerinde, 2 binin üzerinde yardımcı oyuncu, 300 araç, 3 bin silah ve 100’den fazla mühimmat kullanıldı.

‘Can Feda’ya dev prodüksiyon

Burak Özçivit ve Kerem Bürsin’in başrolünü oynadığı ‘Can Feda’, 6 Nisan’da vizyona giriyor. Türk askerinin olağanüstü şartlardaki gücünü ve yüreğini anlatan film, bir yıla yakın süren ön hazırlıkların ardından 10 haftada çekildi. Eskişehir’de kurulan platoda bir kasaba inşa edildi. Hikaye gereği Özel Tim’in gittiği sınır ötesi operasyon içinse Bilecik Zemzemiye Köyü’nün bir bölümü, Suriye’deki bir Türkmen bölgesine dönüştürüldü.

Çatışma sahnelerinde 2 binin üzerinde yardımcı oyuncu rol alırken, 300 araç kullanıldı. Bu otomobillerin 15 tanesi ise senaryo gereği havaya uçuruldu. Çeşitli boy ve ebatlarda yaklaşık 3 bin silahla, 100’den fazla mühimmatın kullanıldığı çekimler boyunca, 2 bin 500 el bombası patlatıldı. Film, yedi yıldır iç savaşın sürdüğü, dünyanın en tehlikeli bölgesine, yanında hiçbir müttefik devlet olmadan giriş yapan Türk ordusunu anlatıyor.