Gazete Vatan Logo

‘ByLock’u Fikret abim bana yükledi’

FETÖ’nün ünlü savcılarından Fikret Seçen’in kardeşi, avukat Faruk Seçen itirafçı oldu: Lisede bu yapı ile tanıştım. Abim örgüte ait bir öğrenci evine götürdü. 2014 Ağustos ayında abim, ByLock programını telefonuma yükledi

‘ByLock’u Fikret abim bana yükledi’

Ergenekon, Balyoz gibi soruşturmalarını yürüten, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevinde bulunan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen Fikret Seçen’in kardeşi avukat Faruk Seçen, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itiraflarda bulundu.

Firari Fikret Seçen’in kardeşi şüpheli avukat Faruk Seçen hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan iddianame hazırlandı. İddianameyi kabul eden ve davaya bakan İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık Faruk Seçen “Lise yıllarında bu yapı (FETÖ) ile tanıştım. Abim Fikret, bu örgüte ait bir öğrenci evine beni götürdü” dedi.

Bu evde kaldığı şahıslardan ikisinin askeri liseye devam ettiğini belirten Seçen, üniversite sınavına kapatılan FEM dershanesinde hazırlandıklarını söyledi. Üniversite döneminde de ara sıra bu örgütün toplantılarına (sohbet) gittiğini anlatan Faruk Seçen, abisiyle ilgili şunları anlattı:

‘Blue eye’ Belçika’da

2014 Ağustos ayında abim Fikret yanıma gelerek, ‘Çok güzel bir program var’ diyerek ByLock programını telefonuma yükledi. Bu programın kullanılması için birisinin seni eklemesi gerekiyormuş. Abim beni ekledi ve kullanmaya başladım. Kullanıcı adının ‘Blue eye’ olduğunu hatırlıyorum. Bu program üzerinden abim ile görüştüm. 2013 yılına kadar abimin avukatlığını yapmadım. Abimin avukatı Cemalettin Mutlu idi. (Futbolda şike kumpası davasının firari sanığı). Abim açığa alındıktan sonra Belçika’ya gitti. Mail üzerinden haberleşiyorduk. 2014 Ocak ayında Bank Asya’ya para yatırmam hususunda çok ısrar etti. Vadeli hesapta bulunan paramdan 100 bin TL’sini çekip, Bank Asya’ya yatırdım. Örgütün talimatından haberim yoktu. Haberim olunca, paramın zarar görmemesi için hemen çekemedim. Vadesi biter bitmez tamamını çektim. Abim Fikret Belçika’dadır. Ben burada mağdurum.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, Faruk Seçen’in adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.