Gazete Vatan Logo

‘Büyümede pazarı ikiye katlayacağız’

Media Markt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, 2015 yılında organize tüketici elektroniği pazarının 2 katı büyüdüklerini belirterek, “Sektörün 2016 yılı içinde % 12 büyüyeceği tahmin ediliyor. İlk 5 aylık verileri incelediğimizde % 20’lik büyüme hedefimizi yakalayacağımızı öngörüyoruz” dedi.

‘Büyümede pazarı ikiye katlayacağız’

Media Markt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, büyüme stratejilerinin kesintiye uğramadan sürdüğünü söyledi. Daima perakende pazarının üzerinde bir büyüme hedeflediklerini kaydeden Gökyıldırım, “2015’te elektronik organize perakende pazarının 2 katı kadar büyüme kaydettik. Grup ciromuz 21.7 milyar euroya, Media Markt Türkiye ciromuz 1.9 milyar TL’ye ulaştı. 2016’ya da bu özgüvenle bakıyoruz” dedi.

‘Güvenimiz tam’

2016 yılında, ilk çeyrek sonuçlarına göre elektronik organize perakende sektörü yüzde 13.6 büyürken Media Markt’ın yüzde 21.2 büyüdüğünü kaydeden Gökyıldırım, “Bu başarımızı ileriye taşıyarak Türkiye’nin en çok tercih edilen elektronik perakende firması olma yolunda ilerliyoruz. Emin adımlarla ilerlediğimiz bu yolda finansal olarak pazardan ve rakiplerimizden daha hızlı büyümeye devam edeceğimize inanıyoruz. Türkiye elektronik pazarının 2016 yılı içinde yüzde 12 büyüyeceği tahmin ediliyor. İlk 5 aylık verileri incelediğimizde yılın başında hedeflediğimiz yüzde 20 büyüme oranımızı yakalayacağımızı öngörüyoruz. Bunun yanı sıra e-ticarette de yaklaşık yüzde 70 civarında bir büyüme hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

6 mağaza açılacak

177 bin metrekare toplam perakende alanı ile Türkiye’nin en geniş satış alanına sahip elektronik perakende zinciri olduklarını kaydeden Gökyıldırım, ilkini Ankara ile hayata geçirdikleri şehir mağazaları ile yeni bir ivme kazandıklarını vurguladı. Gökyıldırım, şöyle devam etti: “Ardından sırasıyla İzmir’de Alaybey’de, Point Bornova AVM’de şehir mağazalarımızı hizmete sunduk. 2016 yılında da Şubat ayında mağaza içinde mağaza konseptini uygulamaya koyduk ve İzmir’deki iki Metro Mağazası’nın içinde mağaza açtık. Mart’ta Kocaeli Ncity’de yeni şehir mağazamızı hizmete sunduk. 2016 boyunca 6 yeni mağaza açıp, en iyi hizmeti tüketicilerimizle buluşturacağız.”

Danışmanlar tablette!

Tüketicinin aklına ilk gelen, en çok güvendiği marka olmayı hedeflediklerini belirten Yenal Gökyıldırım, planlarını şöyle anlattı: “Media Markt mağazalarını elektronik perakende dünyasındaki teknolojilerle yenilemek için düğmeye bastık ve elektronik etiket uygulamasını başlattık. Online kiosklar, elektronik etiketler ve yenilenen mobil uygulamalarımız, mağazalarımızda hayata geçireceğimiz dijital dönüşümün bir parçası olacak. Mobil, tablet ve çağrı merkezimizi de içeren çok kanallı stratejimizi güçlendireceğiz. Yıl sonuna doğru tüm Media Markt ülkeleri ile aynı anda satış danışmanlarımızı tabletle buluşturacağız.”

Haberin Devamı

Futbol ve düğün satışları artıracak

Spor kategorisinin büyüdüğünü söyleyen Yenal Gökyıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Avrupa Futbol Şampiyonası da televizyon kategorisindeki büyümeyi ciddi oranda artırıyor. GFK 2016 ilk çeyrek raporunda belirtildiği üzere geçtiğimiz senenin ilk çeyreğine göre yüzde 13.6 büyüyen elektronik perakende pazarı, artan mobil yaşam ve dijitalleşmeyle birlikte, gerek telefon ve aksesuarlarda gerekse büyük beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde uzun süredir devam eden büyümenin yılın ikinci yarısında da devam edeceğini düşünüyoruz. Yaz aylarında hareketlilik kazanan nişan

Haberin Devamı

ve evlilik dönemleriyle de küçük ve büyük ev aletleri kategorilerindeki büyümenin artarak süreceğini öngörüyoruz.”