Gazete Vatan Logo

"Büyük oyun burada!"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Tiyatrocu sanatçılarımız beni affetsin, eğer bir oyun görmek istiyorlarsa büyük oyun burada. Mahkeme başkanına, şehit ailelerine sabırlar diliyorum, cidden sabretmek zor. Mahkeme heyeti başta olmak üzere bütün insanlarımızın aklıyla dalga geçen bir tiyatroyla karşı karşıyayız." dedi.

"Büyük oyun burada!"

Temurci, AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır'ın da aralarında bulunduğu milletvekilleriyle 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın yargılandığı ana darbe davasını izlemek ve şehit yakınları ile gazilere destek vermek için Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi.

Duruşmaya ara verilmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Temurci, Şırnak Şenoba'daki şehitlere rahmet diledi.

Bir tiyatro izlediklerini, 15 Temmuz gecesi olup bitenin gözünün önünden geçtiğini anlatan Temurci, o geceyi işgal edilmiş bir merkezde yaşayan biri olarak "Acaba biz 15 Temmuz'u yaşamadık mı, bizim 249 şehidimiz yok mu, bunu yapan kimler, bunlar neden oldu?" sorularının cevabını bulmak için duruşmayı izleyemeye geldiğini söyledi.

Temurci, bilgiler, deliller, hukuki kanıtların 15 Temmuz'un arkasındaki örgütün FETÖ olduğunu ortaya çıkardığını dile getirerek, "Milletvekili, şehit aileleriyle içeride konuşurken, 'Biz neyi izledik, ne anlatıyor bunlar?' diye baktığınızda ben emir alındığını düşünüyorum." dedi.

Haberin Devamı

Birkaç ay önce örgüt tarafından "Her ne olursa olsun, her söyleneni inkar edin, yalan söyleyin, gerekirse intihar edin ama mutlaka ve mutlaka bunu bir fetva olarak algılayın." denildiği. hatırlatan Temircu, şöyle devam etti:

"Takiyede son noktayı yaşadığımız bir tiyatro ile karşı karşıyayız. Tiyatrocu sanatçılarımız beni affetsin, eğer bir oyun görmek istiyorlarsa büyük oyun burada. Mahkeme başkanına, şehit ailelerine sabırlar diliyorum, cidden sabretmek zor. Mahkeme heyeti başta olmak üzere bütün insanlarımızın aklıyla dalga geçen bir tiyatroyla karşı karşıyayız. Adalet dediğimiz şey hepimize gerekli olan bir şey ama biz bugün burada adaletin tecelli etmesi için bu işi yapanların hiç olmazsa o erdemi gösterip, 'Ya kardeşim biz bunları yaptık.' demesini duymak isterdik. İnanın hiçbir şey yok sadece kağıtlardan okunuyor, ismini sorsalar neredeyse kağıda bakacaklar böyle bir durumla karşı karşıyayız."

"Hesap, diğer alemde de sorulacak"

Haberin Devamı

Davanın sahibinin millet olduğuna dikkati çeken Temurci, acıyı milletin yaşadığını, dolayısıyla davanın millet tarafından takip edilmesini ve birlik beraberlik sağlanması gerektiğini söyledi.

Temurci, "İçeride de gördük, çapraz sorgularla bu işin neticeleneceğine ve adaletin tecelli edeceğine yürekten inanıyorum. Kanları bu vatan toprağına akan her bir kardeşimin hesabı mutlaka sorulmalı. Bunu adalet, hukuk, demokrasi içerisinde gerçekleştirmek zorundayız. Bunun hesabı mutlaka sorulacak, bu hesap sadece bu alemde değil, diğer alemde de Rabbim tarafından sorulacak. Hiç kimse endişeye kapılmasın, Türkiye eskisinden çok daha güçlü bir Türkiye." değerlendirmesine bulundu.

İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır da şehit olan askerlere rahmet dilediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihinin en hain, en kanlı, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasına karşı bir tehdit amacıyla gerçekleştirilmiş FETÖ'nün kurguladığı bir darbe teşebbüsünün yargılanmasına katılıyoruz. Hiçbir askeri darbe teşebbüsünde, bugün gördüğümüz, 'Ben yapmadım, psikolojim bozuktu, ben görmedim, acaba o mu yapmış, acaba yanlış mı değerlendiriyorum.' gibi bir savunma hiç görmedim. Madem ki darbe yapıyorsun, bir asker gibi bir adam gibi, 'Ben bu darbeyi yaptım.' dersin. Nasıl ki darbeden sonra cumhurbaşkanı olacaksan, darbe başarısız olduğunda da kaderine razı olursun. Bu şekilde bir komediyi oynamak bence hainliğin ötesinde, gerçekten kabul edilemez. Hiçbir şekilde görmediğimiz ayrı bir oyun oynanıyor burada."

Haberin Devamı

Bozkır, Türk adaletinin tecrübeli olduğunu, bu tür olayları çok yaşadığına değinerek, "Adil bir şekilde bütün davalar sonucunda gerçekten bu işle ilgisi olmayan birisi varsa onu ayıklayacaktır, bu işin başında olan, içinde olan, organizatörü olan, yurt dışından talimat alan kişilere de hak ettikleri cezaları verecektir." dedi.

Sabahın erken saatlerinde duruşmanın yapılacağı salon önünde toplanan şehit yakınları ve vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı. Kur'an-ı Kerim okuyan halk, burada şehitler için dua etti. İdam ipleri de sanıkların geçeceği güzergahlara atıldı.

Haberin Devamı