Gazete Vatan Logo

‘Büyük değişime ihtiyaç var’

CHP lideri Kılıçdaroğlu Çanakkale’de, “Türkiye’nin büyük bir değişime ve dönüşüme ihtiyacı var. Ufku dar olanlar Türkiye’yi yönetemez” dedi

‘Büyük değişime ihtiyaç var’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale’de iş dünyası ve sivil tolum kuruluşları temsilcileri, esnaf ve muhtarlarla salon toplantısında bir araya geldi. 24 Haziran’daki seçimlerden galip çıkmaları halinde yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye’de şu an için hiç kimsenin can ve mal güvenliğinin bulunmadığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, “Düşüncesini benimsemediniz diye bini aşkın öğretim üyesini bir kararname ile kapının önüne koyarsanız, sizin darbecilerden farkınız yoktur. Şu anda Türkiye 20 Temmuz darbe sürecini yaşıyor” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Bir kararnameyle...

Eğer siz geleceğimizi inşa edecek olan bilim insanlarını kapının önüne koyarsanız, kendi geleceğimizi yok edersiniz. Bu mudur demokrasi? 24 Haziran’da sandığa gidecek ve vicdanının sesini dinleyecek herkese sesleniyorum. Türkiye’nin büyük bir değişime ve dönüşüme ihtiyacı var. Ufku dar olanlar Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetemez. Özellikle iş dünyasına sesleniyorum. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Bir kararname çıkar, öğleden sonra bakarlar ki bütün mal varlıklarına el konulmuş. Bir de gizlilik kararı alırlar, sizin avukatınız dahi sizin mal varlığınıza neden el konulduğunu öğrenemez. Bu mudur demokrasi?

Haberin Devamı

Öğrenciye kahvaltı

Eğitim sisteminde yapacakları değişimi de detaylarıyla anlatan Kılıçdaroğlu, “Sayın İnce’nin cumhurbaşkanı, CHP’nin de parlamentoda çoğunlukta olduğu bir süreçte eğitim sistemini tepeden tırnağa değiştireceğiz. Çocuk sabahleyin okula kahvaltı yapmadan gidecek, kahvaltıyı arkadaşları ve öğretmenleriyle beraber yapacak. Öğle yemeğini de onlarla beraber yiyecek. Aileden 5 kuruş ücret istenmeyecek. Eğitim tam zamanlı olacak. Taşımalı eğitime son vereceğiz” dedi.