Gazete Vatan Logo

‘Büyük abi’ Tuncel bonzai savaşçısı oldu!

Dink cinayetini azmettirdiği iddiasıyla 5.5 yıl tutuklu kalıp “5 yılı aşan uzun tutukluluk süresi” gerekçe gösterilerek tahliye edilen eski polis muhbiri Erhan Tuncel, İstanbul’da uyuşturucuyla savaş eyleminde ortaya çıktı...

Beyoğlu Evimiz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (BEYEVDER) Galatasaray Lisesi önünde düzenlediği “Bonzai ve uyuşturucuya hayır” eyleminde İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüş yapan grubun önünde bulunan Tuncel’in pankart taşıyanlara talimatlar vermesi dikkat çekerken eylemde beyaz kefen giyen eylemciler yere yatarak protesto eylemi gerçekleştirdi. VATAN’a konuşan derneğin başkanı Bahattin Yıldız, derneklerinin 8 aydır faaliyette olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

‘Destek için geldi’

“Beyoğlu’na bağlı 33 semtte temsilciliğimiz var. Hasköy, Sütlüce bunların başında geliyor. 4830 üyemiz var. Her mahallenin bir abisi var. Bunlar mücadeleyi sürdüren kişiler. Bu zamana kadar bonzaiyi bıraktırdığımız 11 kişi derneğimizde çalışmaya başladı. Bizimle başka gençleri de kurtarmak için mücadele veriyor.” Erhan Tuncel’in derneklerinin üyesi olmadığını ama eylemde destek amacıyla orada bulunduğunu da belirten Yıldız, “Destek için geldi. Hem yürüyüşe hem de açıklamamıza katıldı. Uyuşturucu illetiyle her kesim bir aradayız. Alevi Dernekleri, Solcu ve sağcı gençler herkes bu illet için bir araya geliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beraat kararını Yargıtay bozdu

Erhan Tuncel, 19 Ocak 2007’deki Dink suikastının ardından 26 Ocak 2007’de tutuklandı. 2004’teki Mc Donald’s’ın bombalanmasında kullanılan patlayıcı maddeyi imal etmek suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dink suikastından ise beraat etti. Ancak hapiste kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Savcı, itiraz edince dava Yargıtay’a taşındı.

İkinci kez tutuklandı

Yargıtay da savcının itirazını haklı buldu ve yerel mahkemenin kararını bozdu. Yargıtay 9. Ceza Dairesinin, örgüt yönünden verilen beraat kararını bozması üzerine, Erhan Tuncel 23 Ekim 2013’te yeniden tutuklandı. AYM’nin uzun tutukluluk kararı sonrası ise 6 Mart 2014’te tahliye edildi. Dink davası yeniden görülürken Tuncel tutuksuz yargılanmaya devam ediyor.

‘Mücadele şart’

Eylemde en ön saflarda yer alan Erhan Tuncel, yaptığı konuşmada “Gençlerin uyuşturucudan ölmemesini istiyoruz. Herkesin gençlerin bu batağa düşmemesi için mücadele vermesi şart” dedi.

Haberin Devamı