Gazete Vatan Logo

‘Büyük abi’ bakkala giderken yakalandı!

'Menderes'in idam edildiği gün...'

‘Büyük abi’ bakkala giderken yakalandı!

Dink cinayetinin azmettiricisi Erhan Tuncel hakkında yakalama kararı çıkarılmasından 38 gün sonra İstanbul Kumburgaz’da yakalandı. Bakkala giderken gözaltına alınan Tuncel, “Memlekete hizmet etmenin bedeli budur” diye bağırdı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada hakkında 17 Eylül 2013’te yakalama kararı çıkarılan sanık Erhan Tuncel bir gazeteye verdiği röportajın yayınlandığı gün yakalandı.

5 sivil ekip kıskaca aldı

İnfaz Büro Amirliği ekipleri dün, 38 gündür peşinde oldukları ‘Büyük Abi’ Erhan Tuncel’in adı açıklanmayan bir adamla irtibat kurduğu ihbarını alınca harekete geçti. Teknik ve fiziki takibe alınan bu kişi, ekipleri Erhan Tuncel’e götürdü. İhbar bölgesinde 5 sivil ekiple çalışma yapan polis alan daraltma yöntemiyle firari zanlıya ulaştı. Dün saat 16.30 sıralarında Büyükçekmece Kumburgaz Celaliye Mahallesi 18 Mart Caddesi üzerinde, eşofmanlı bir halde yürüyüş yapan Tuncel yakalanarak gözaltına alındı. Yanında cep telefonu bulunmayan ve bakkala gittiği belirtilen Tuncel’in üzerinden sadece cüzdanı çıktı.
‘Büyük abi’ bakkala giderken yakalandı
‘Benim için bir şeref’

Erhan Tuncel Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildiği araçtan inerken kelepçeli ellerini havaya kaldırarak “Memlekete hizmet etmenin bedeli budur. Adnan Menderesin idam edildiği gün tutuklandık. Bu benim için bir şereftir” dedi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Erhan Tuncel’in yarın Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edileceği öğrenildi.

5 yıl yatıp çıkmıştı

Erhan Tuncel, Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu gerekçesiyle 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra 17 Ocak 2012’de tahliye edildi. Mahkeme, Dink davası kararında ‘örgüt yok’ demişti. Ancak Yargıtay kararı bozdu ve ilk duruşma da 17 Eylül 2013’de görüldü. Duruşmada Savcı, Yargıtay’ın kararına uyularak sanıklara suç örgütü kurmaktan ceza verilmesini ve Erhan Tuncel’in tutuklanması için hakkında yakalama çıkarılmasını istedi.



DÜN GAZETEDE RÖPORTAJI VARDI

‘Jandarmanın rolü büyük’

Erhan Tuncel dün Star gazetesine verdiği röportajda ‘Mahkemeye irtibatlı olduğum Trabzon polisi ile ilgili bilgiler vereceğim. Emniyet yardımcısı istihbarat elemanı olma sürecimle ilgili belgeler sunacağım. Trabzon jandarmasının bu davada irdelenmesi lazım. Cinayetteki rolleri büyük’ demişti.

Haberin Devamı