Gazete Vatan Logo

'Burada niye başörtülü kimse yok'

Gül ve eşinin gezdiği sergi, 9 yıl önce "Burada niye başörtülü kimse yok?" diye bağıran iki kişi tarafından basılmıştı

Akbank'ın 60. yılı kutlamaları kapsamında Sakıp Sabancı Müzesinde (SSM) düzenlenen "İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali" sergisi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün katıldığı resepsiyon ile açıldı. 1999 yılında Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen Salvador Dali sergisinde yaşanan çirkin saldırının ardından ünlü ressamın eserleri 9 yıl sonra Türk sanatseverlerle buluşacak.

Eşi Hayrünnisa Gül ile Sakıp Sabancı Müzesi'ne gelen Cumhurbaşkanı Gül'e Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti.

Serginin açılışına, Türkan Sabancı, Sevil Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Akbank Yönetim Kurulu Şeref Başkanı Erol Sabancı, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in eşi Haluk Dinçer, Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, eski Fransa Başbakanı Dominique de Villepin, Bülent Eczacıbaşı, Cem Boyner, Halis Komili, Nezih Barut, İsmet Berkan, Ertuğrul Özkök, Ergun Babahan, Doğan Hızlan, Nazlı Ilıcak ve Ruhat Mengi gibi sanat, medya ve iş dünyasından ünlü isimler katıldı.



Abdullah Gül, açılışta yaptığı konuşmada, serginin Türkiye'de açılmasına destek olan "İspanyol dostlara" teşekkür ederek özel sektörün kültür sanat faaliyetlerinde sağladığı katkıya teşekküğr etti.

Önümüzdeki dönem içerisinde dopdolu bir kültür hayatı yaşanacağı müjdesini veren Gül, "Bu vesile ile bütün bu faaliyetlere öncülük eden, ilk temeli atan Sakıp Sabancı'yı rahmetle anıyor ve tüm Sabancı Ailesi'ni bu faaliyetlerinden dolayı kutluyorum" dedi.

Gül, konuşmasının ardından eşi ile birlikte Müze Müdürü Nazan Ölçer rehberliğinde Salvador Dali sergisini gezdi.

9 yıl önce yaşanan çirkin saldırı
Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) 1999 yılında depremzedeler için düzenlenen Salvador Dali sergisine iki kişi tarafından saldırıda bulunulmuştu. İki tablonun camını yumrukla kıran saldırganlar, gözaltına alınmıştı.

Bilet alarak sergiye giren iki kişi, "Burada niye başörtülü kimse yok?", "Burada niye çıplak kadın resimleri var?" diye bağırarak, tablolara saldırmış, saldırganlardan Muhammed Sevim (21), Dali'nin Leonardo da Vinci ve Michelangelo portrelerinin bulunduğu iki tabloyu yumruklayarak, camlarının kırılmasına neden olmuştu. Saldırıda eli kesilen Sevim yaralanmış. Yaralanma sonucu iki tablonun üzerine de kan bulaşmıştı.

Beyoğlu Emniyet Amirliği'nce gözlem altına alınan saldırganlardan ikincisinin kimliği hakkında bilgi verilmemişti. (Kanaldhaber.com.tr)

Haberin Devamı