Gazete Vatan Logo

‘Bünyemizde adalet yok’

Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesi davasında gözaltına alınan 15 kişinin yargılandığı davaya mahkeme başkanının sistem eleştirileri damga vurdu

‘Bünyemizde adalet yok’

Maltepe Gülsuyu’nda Hasan Ferit Gedik’in öldürülmesiyle ilgili davanın geçen nisan ayındaki duruşmasına destek vermek için geldikleri gün gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 15 kişinin yargılanmasına başlandı. Anadolu Adalet Sarayı’nda görülen duruşmaya Mahkeme Başkanı Uğur Duman’ın sözleri damgasını vurdu. Mahkemede yaşanan bazı diyaloglar şöyle:

TARIK AKAN DEĞİLİZ: Sanıklardan birinin heyetin fotoğrafını çekmesi üzerine, “Öyle yakışıklı biri de değiliz ki fotoğraf çekiyorsunuz. Burada Kadir İnanır’da yok, Tarık Akan’da. Lütfen dava sırasında yeni suçlar üretmeyelim” dedi.

UYDURMA RESİM Mİ? Sanıkların ifadelerinin ardından olay gününe ilişkin emniyet görevlilerince çekilmiş fotoğrafların teşhisi yaptırılıp kendilerinin olup olmadığı soruldu. Duman, “Günümüzde malum photoshop var. Uydurma resim konulmuşsa ve olay tarihine ilişkin değilse söyleyin” diye uyarıda bulundu.

GARİP UYGULAMA: Dava nedeniyle adli kontrol hükümleri kapsamında ayağına elektronik kelepçe takıldığı için mağdur olduğunu belirten sanığa Mahkeme Başkanı, “Elektronik kelepçe garip bir uygulama. Elektromanyetik etkileri nedir tartışılır. İnsani değilse İnsan Hakları’na gidilir” dedi.

Haberin Devamı

O KIYAFETLERİ GİYELİM... Sanıklardan İbrahim Yılmaz’ın “Darp edildim, kolum kırıldı, adalet aramak için adliyeye gelmiştim” sözlerine üzerine “Adalet sadece adliyede değil her yerdedir. Bünyemizde adalet yok. O kıyafetleri giyelim bizim de elimiz ara sıra copa gider” diye eleştiride bulundu.

RAHAT RAHAT DENİZE GİRİN: Haklarında İstanbul dışına çıkmama yasağı bulunan ve elektronik kelepçe takılan sanıkların adli kontrolünün kaldırılmasına karar verildi. Kararı açıkladıktan sonra yargıç Duman, sanıklardan Yılmaz Bulut Arslan’a “Rahat rahat denize girip çıksın” diye konuştu.