Gazete Vatan Logo

‘Bunun sonu acı olur’

Konya’da miting düzenleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Devlet bir kişiye emanet edilemez, teslim edilemez. Bunun sonu acı olur. Bunun vebali var” dedi.

‘Bunun sonu acı olur’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Konya’nın Seydişehir ilçesinde referandum mitingi düzenledi. Anayasa değişikliğine neden ‘Evet’ ve neden ‘Hayır’ denileceğinin iyi bilinmesi gerektiğini, çünkü yapılacak değişikliğin ülkenin geleceğini de ilgilendirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, özetle şöyle konuştu:

Neden tarafsız olmalı?

“Referandum oldu diyelim, yeni seçilecek başkan, tarafsız mı olmalı, partizan mı olmalı? Buna karar vermek zorundayız. Niye tarafsız olması lazım? Çünkü oy versin vermesin, hangi partiden olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun 80 milyonu bir kişi temsil edecek. Onun adı da Cumhurbaşkanı. O nedenle sandığa giderken hangi partiden olursal olalım, hangi kimlikten olursak olalım, kadın, erkek, yaşlı, genç, biz 80 milyonu temsil eden bir kişiyi seçiyorsak, onun tarafsız olması lazım. Tarafsızlığın bu kadar önemi vardır.”

‘Ben tarafsız değilim’

“Şimdi deniliyor ki, yeni değişiklikle seçilecek başkan aynı zamanda partinin genel başkanı olacak. Aynı zamanda partinin genel başkanı olursa tarafsız olamaz. Ben tarafsız değilim. Sayın Bahçeli’de, sayın Binali Yıldırım da tarafsız değil. Hiçbir milletvekili tarafsızlık üzerine tarafsızlık üzerine yemin etmez. Tarafsızlık üzerine yemini devletin hakimi eder. Cumhurbaşkanı ben tarafsız davranacağım diye TBMM’de yemin eder. Tarafsızlık bizim devletin geleneğinde bu kadar önemlidir. Ne zamandan beri? Cumhuriyetin kuruluşundan beri.”

Haberin Devamı

Irak, Suriye, Libya...

“Ortadoğu’da tek adam rejimi var. Saddam’ı gördünüz, ne oldu. Suriye’de ‘tek adam vardı. Suriye parçalandı. Libya’da tek adam vardı. Ne oldu Libya diye devlet kalmadı. Devlet bir kişiye emanet edilemez, teslim edilemez. Bunun sonu acı olur. Bunun vebali var.”

18 yaş eleştirisi

“18 yaşında çocuğu olup da, milletvekili olacak diye inanan kardeşim var mı? 18 yaşında milletvekili ömür boyu askerlikten muaf, El-Bab’a gitmeyecek, PKK ile mücadeleye gitmeyecek, milletvekili yapacak, maaşını alacak. 2 yıl milletvekilliğinden sonra ileride emekli olursa, milletvekili emekli aylığını almaya hak kazanacak. Böyle bir işi Seydişehirli’nin oğluna, manavın oğluna, bakkalın oğluna, lokantacının oğluna verirler mi? Vermezler.”

Haberin Devamı