Gazete Vatan Logo

‘Bunların terörü bitirecekleri yok’

Adalet Yürüyüşü’nde 15. günü bitiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidarın referandumda ‘Evet verin, terör bitecek’ dediğini hatırlattı, “Kandırılıyorsunuz, artık bunu düşünün” dedi

‘Bunların terörü bitirecekleri yok’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 15’inci gününe saat 08.00’de Düzce’nin Gümüşova İlçesi Selamlar Köyü mevkisinden başladı.

‘İstediklerini aldılar’

Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, art arda gelen şehit haberleri nedeniyle derin üzüntü yaşadığını belirterek şunları söyledi: “FETÖ’den mi geliyor, PKK’dan mı geliyor, DHKP-C’den mi geliyor; terör kimden gelirse gelsin teröre karşı hepimizin namuslu bir şekilde tavır alması lazım. Teröre karşı ortak mücadele etmemiz lazım. Hükümet yetkililerine her zaman şunu söyledim: Arkadaşlar, siz terörü bitirmek için ne istiyorsunuz? Her istediklerini aldılar; ama bitmiyor. Referandumda da ‘Evet oyu verin, terör bitecek’, afişlerle donattılar. Şimdi terör bitsin, diye ‘evet’ oyu veren vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Artık kandırılıyorsunuz bunu düşünün. Bunların terörü bitirecekleri yok.”

Haberin Devamı

Protestoya teşekkür

“Bize sempatiyle bakan, bize el sallayan hatta arada bir ‘Rabia’ işareti yapıp, bizi protesto ettiğini düşünen bütün Düzceli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Ben ne kadar adalet istiyorsam benim siyasal düşüncelerimin karşısında olan vatandaşın da adalet isteme ve düşüncesini özgürce açıklama imkanı var.”

Kılıçdaroğlu, dün sabah saat 08.00’de Düzce’den başladığı Adalet Yürüyüşü’nün 15’inci gününde yaklaşık 17 kilometre yürüdü ve akşam Sakarya’nın Hendek’teki konaklama alanına ulaştı.

Meclis’i bombalayan pilotun eşi geldi, CHP’ye almadık!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşün ardından Sakarya’da Habertürk TV’ye konuştu. Darbe gecesi Meclisi bombalayan pilotlardan Yıldıray Korkmaz’ın eşinin CHP Genel Merkezi’ne geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Kendisini kabul etmedik. Görüşme isteğini reddettik” dedi. CHP liderinin açıklamalarından satır başları şöyle:

Maltepe’de güzel miting

İstanbul Maltepe’de umarım güzel bir miting yapacağız. Bir ülkede adalet yara almışsa barışın sağlanması mümkün değil.

Haberin Devamı

Doktor arkadaşlarımın önerisi var, tempoyu koruyun diye. Bazen dozu kaçırıyorum hızlı yürüyorum. Biraz yavaşlıyoruz uyarı üzerine belli bir tempoda devam ediyoruz.

Bizim söylemlerimizle FETÖ’nün söylemlerini karşılaştıracaklarmış. Gülen cemaatini devletin içine yerleştiren ben miyim? Bir kişi vali olacaksa, kaymakam olacaksa önce Pensilvanya’ya gidiyorlardı. Keşke öyle bir araştırma yapsalar da biz de bilsek biz ne söylemişiz, onlar ne söylemiş diye...

AYM, Saray’a bakıyor

Vekiller tutuklandıktan sonra Sayın Meclis Başkanı’nı ziyaret ettim. Söz verdi, ‘Ben bu konuda anayasa hukukçularından görüş alacağım’ dedi. Teşekkür ettim. Sonra ‘Bir sorun bakalım görüş alındı mı’ dedim. Hiç görüş alınmamış. TBMM Başkanı bana başkanvekillerinin önünde görüş alacağını söylüyor ama almıyor. Enis Berberoğlu’nun tutuklanması bardağı taşıran damla oldu. Meclis’in iradesi yok ki saraya bakıyorlar. Yargı da öyle. Anayasa Mahkemesi’nin kararı vardı, milletvekilleri tutuklanamaz diye. Biz parti programımızda dokunulmazlıklara karşıyız. Düşüncemiz değişmedi. Ama yargı tarafsız olmalı. Bugün AYM eski kararından vazgeçmese ‘Milletvekilleri tutuklanamaz’ diyecek. Ama aylardır karar veremiyor, niye, saraya bakıyor. Şu anda iktidar partisi her vekilin dokunulmazlığını çoğunluk ile kaldırabilir. O zaman niye anayasa değişikliği ile yapıldı referanduma hazırlık için yapıldı.

Haberin Devamı

HDP’nin yürüyüşe katılması

CHP lideri, HDP’nin yürüyüşe katılma isteğiyle ilgili ise “hiç kimsenin parti kimliğiyle yürüyüşe katılmasını doğru bulmuyorum. Kim haksızlığa uğradığını düşünüyorsa parti kimliğini kullanmaksızın gelebilir” dedi.