Gazete Vatan Logo

‘Bunların tehditleri hikaye!’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hürriyet ve New York Times’a tepkisini sürdürdü, Gezi olaylarında da tehdit edildiklerini söyledi. Erdoğan, zorunlu din dersini kaldırmayı vaat eden HDP’yi de eleştirdi

‘Bunların tehditleri hikaye!’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Uşak’taki toplu açılış töreninde özetle şöyle konuştu:

“Bugün 27 Mayıs 2015. 27 Mayıs darbesi kara bir gün olarak tarihimize yazıldı. Ege’nin yiğit evladı merhum Adnan Menderes iktidarı devraldıktan sonra büyük hizmetler verdi. Türkçe ezan garabetine son verildi. CHP 1950 seçimlerinin sonucunu yıllarca hazmedemedi. Menderes’e yönelik suçlamaların çoğunun arkasında İnönü vardı. Menderes’i darağacına gönderen zihniyet bunun sonraki siyasetçilere ibreti alem olmasını istiyordu.”

‘Ücretli şarlatanlar’

“Şimdi de birileri çıkıp (Hürriyet gazetesini kastediyor) resmimi koyuyor, altına da ne diyor yüzde 52 oyla idama mahkum oldu diyor. Sonra bunu demedik diyor. Bunların bizi tehditleri hikaye. Önceki yıl Gezi olayları sırasında da bazı marjinal gruplar ve CHP milletvekilleri bize benzer tehditler savurmuşlardı. NYT’nin kritik dönemlerde Türkiye ile ilgili haberleri hep tehdit kokar. Özal vefat ettiğinde ‘Türkiye’nin kavgacı cumhurbaşkanı öldü’ diye haber yapmıştı. Eyyyy NYT... Gazze’de 16 gazeteci İsrail uçakları tarafından katledilirken ses çıkarmayan bir basın kuruluşu olarak güya bize basın özgürlüğü dersi vereceksiniz öyle mi? Kirli ittifaklara benim milletimin nasıl ders vereceğini anlayamıyorlar. Şarlatanlıklarına her gün yenisini ekliyorlar. Bunlar ücretli şarlatanlar.”

Haberin Devamı

‘Ölür müsün...’

“Çok daha önemlisi, bir de kalkmış diyor ki, ölür müsün öldürür müsün... Bunlar nasıl laflar. Kalkmış Türkiye’de özellikle imani yönde zorunlu din dersini kaldıracağız diyor. Biraz kendine gel. Sizler ne yaparsanız yapın. Bırakın bu millet çocuğunu istediği yere istediği gibi gönderebilsin.”

Katar’dan 53 Arap atı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Beştepe’de düzenlenen Arap atı tanıtımı, Hipoterapi Merkezi ve TİGEM işletmelerindeki tesislerin toplu açılışına katıldı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün son dönemlerinde başlatmış olduğu atlarla karşılama geleneğini devam ettirdiklerini belirten Erdoğan, “Katar Emiri’ni (Şeyh Temim Bim Hamed El Sani) de bu şekilde karşıladık. Döndükten bir süre sonra bir haber gönderdi, bir baktık bir sürpriz. 53 tane Arap atı gönderdi. Şu anda karantinadalar Eskişehir’de. Bu atları inşallah himayemize alacağız” dedi.

Haberin Devamı

Diyanet Başkanı için uçak tahsisi

“Diyanet İşleri Başkanımızın 320 bin TL’lik makam aracına kafayı takmışlar. Bu makama o az bile. Başbakanımızla da konuşacağım ayrıca. Vatikan’da Papa’ya uçak tahsis ediyorlar. Tarifeli uçaklarla seyahat etmiyor. Bizim de havuzumuz var. Başbakanımıza teklif edeceğim. Biz de havuzumuzdan tahsis edeceğimiz uçakla Diyanet İşleri Başkanımız yurt dışına gidecek. Çünkü bu makam sadece Türkiye’deki değil coğrafyadaki Müslümanların itibarıdır.”