Gazete Vatan Logo

‘Bunları kaplumbağa gibi tersine çevireceğim’

MHP içindeki kurultay sancısı artarken bugün muhalifler kurultay için salonda olacak. Ankara dışında bir kongrenin yasal olmayacağını söyleyen Bahçeli ise partideki sıkıntının ‘paralel yapı’ kaynaklı olduğunu savunarak “Bunları kaplumbağa gibi tersine çevireceğim” dedi.

‘Bunları kaplumbağa gibi tersine çevireceğim’

Yargıtay’ın kararıyla MHP için belirlenen 19 Haziran tarihi Bahçeli yönetimi tarafından tanınmadı. Bu ikinci ‘tarih’ inatlaşmasında muhalifler salonda olacaklarını söylerken, Bahçeli dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada “19 Haziran 2016 tarihinde tertip edileceği söylenen yasa dışı kongreye ilişkin olarak ilan usullerine uyulmamış ve de kongrenin iptaline sebebiyet verecek mevzuata aykırı işlemler gerçekleştirilmiştir. Bu haliyle söz konusu kurultayın ‘yasal zeminde’ hayat bulması mümkün olmayacaktır” şeklinde konuştu. Bahçeli, “Ankara’nın 32 km. dışında ayrı bir yargı çevresi olan ve ayrı bir idari birim olan Akyurt ilçesinde siyasi parti kongresi yapmaya teşebbüs etmek, asla yasal bir işlem değildir” dedi. Yasadışı kongreye ilişkin ilan usullerine uyulmadığını

Önceki gece kurmaylarıyla bir araya gelen Bahçeli’nin, yaklaşık 1.5 saat süren basına kapalı konuşmasında ise “Bunları kaplumbağa gibi tersine çevireceğim. Paralelciler, Pensilvanya’dan aldıkları talimatla kaplumbağanın kabuğunun içine girmeye çalışıyor. Ülkücüleri dışarı atmak istiyor. Bu oyunu bozacağım” dediği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

‘Eşini bile azarlıyor’

Öte yandan kendisine rakip olmaya hazırlanan Meral Akşener’in “Barikatlar önünde beklemesin” diyen eşi Tuncer Akşener’i “Sana ne oluyor bekleyeceğim, çekil” sözleriyle azarladığını söylediği belirtilen Bahçeli’nin şöyle konuştuğu öne sürüldü: “Delegeleri telefonla arıyor ikna edemeyince ’bana eşinizi verin’ diyor. Sen kocana böyle davranıyorsun diye ülkücülerin evdeki huzurunu da bozamazsın ki 47 yıllık geleneğinizi heba etmeyin.”

Çağrı heyeti: Hiç bir engel yok!

MHP Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel, “Yarın (bugün) kongre için hukuki, fiili hiçbir engel bulunmamaktadır. Yarınki kongre çok güzel bir atmosferde bayram, düğün havasında gerçekleşecek” açıklamasını yaptı ve ekledi: “900 civarında bir üst kurul delegemizin burada olacağını tahmin ediyoruz, bunun ötesinde Türkiye’nin dört bir köşesinden bu tarihi ana şahitlik yapmak üzere, 50 bin partiliyi bekliyoruz.”

‘Gerilimin ana kaynağı merkez’

Haberin Devamı

MHP Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ, partinin kurultay süreciyle ilgili dün CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtlarken, gerilimin kaynağının genel merkez olduğunu söyledi ve şöyle konuştu: “Genel merkez başvuruları dikkate almamak için her şey yaptı. MHP’yi mahkeme kapılarında bekletti. Ne yazık ki Gemerek’te olmadık şekillerde sürece başka mahkemeler de dahil oldular. Sarayın, Adalet Bakanlığı’nın kanun dışı müdahalelerine maruz kaldık. Valilik kurultaya izin vermedi. Böyle bir şeye hakkı da yok. Bunlar Türkiye tekrar bir demokratik ülke olduğu zaman sorulacak. Türkiye şu anda demokratik bir ülke değil. Cumhurbaşkanı anayasayı hergün ihlal etmektedir. Biz Türkiye’de demokrasi mücadelesi veriyoruz ve bu mücadelede sadece MHP genel merkezine karşı verilen bir mücadele değil.”

‘Devlet abi’ derdim...

Özdağ, fakültedeki hocalarından da biri olan Bahçeli’ye nasıl hitap ettiğiyle ilgili şu yanıtı verdi: “Eskiden ‘Devlet abi’ derdim. Şimdi sayın genel başkanım diyorum. Ben üst kurul delegelerimize oyuna gelmeyin, kurultaya gelin diyorum. Bence sayın Bahçeli’nin hiçbir hazırlığı yok çünkü erken seçim tuzağına inanmıyor. AKP MHP’de kurultay yapılamadan erken seçime gitmek istiyor.”

Haberin Devamı