Gazete Vatan Logo

‘Bulut’tan temassız ödeme yaptıracak!

TEB, Türkiye’de bulut teknolojisi üzerinden temassız ödeme altyapısını tamamlayan ilk banka oldu. TEB, mobil bankacılık uygulaması CEPTETEB üzerinden hizmeti kullanıcılara sunacak.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Visa Europe ve mobil ödemeler alanında inovatif çözümler sunan Metamorfoz ortaklığıyla geliştirdiği bulut üzerinden temassız mobil ödeme uygulamasıyla, kredi kartı müşterilerinin ödeme işlemlerini akıllı cep telefonları üzerinden daha hızlı ve kolay bir şekilde yapmalarını sağlayacak. Temassız ödeme deneyiminde yeni bir dönem başlatan bulut teknolojisiyle fiziki olarak kart taşımaya gerek kalmadığı gibi, GSM operatörüne giderek SIM kart değiştirmeye de gerek yok. Banka, uygulamayı yakın bir zamanda kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Özellikle son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte ödeme sistemlerinde de bu yönde değişiklikler yaşandığını belirten TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, “Ekranlı Banka Kartı, PayPal Nakit Kart gibi birçok yenilikçi ürünü Türkiye ve dünyada hizmete sunan ilk banka olarak, bulut üzerinden temassız mobil ödeme altyapısını tamamlayan ilk banka olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını kolaylaştıracak bu uygulamayı yakın zamanda kullanıma sunmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Hem hızlı hem güvenli çözüm

BULUT teknolojisiyle akıllı telefonlar üzerinden yeni bir alışveriş deneyimi sunmaya hazırlandıklarını söyleyen Mendi, “Müşterilerimiz bilgilerini daha güvenli olan bulut ortamında saklamaya imkan sağlayan akıllı telefonlarla temassız işlem yapabilecek.Müşteriler SIM kartlarını değiştirmeden veya mobil operatörlerine başvurmaya gerek duymadan mobil cihazları ile alışverişlerini yapabilecekler. Kullanıcıların CEPTETEB’e girip ödemede tercih edecekleri kredi kartlarını seçmeleri yeterli olacak. 50 TL altındaki alışverişlerde telefon okutularak, şifre girmeye dahi gerek duymadan alışveriş yapılabilecek” diye konuştu.