Gazete Vatan Logo

‘Bu yolda şehadet olabilir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali’deki terör saldırısıyla ilgili, “Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yolda şehadet tabii ki olabilir. Bu bizim için de olabilir. İnandığımız yolda bu yolculuğumuza devam edeceğiz” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turundaki resmi temaslarına dün Somali’de devam etti. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud Adel Abdulle ile Erdoğan 200 yataklı Somali-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ve Mogadişu Havalimanı’nın Türk müteahhitler tarafından yapılan yeni terminal binasının açılışını yaptılar.

‘Sözler tutuluyor’

İki lider daha sonra orta basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’a hamd olsun üç buçuk yıl önce verdiğimiz sözlerin tutulmaya başlandığını görmek bizleri memnun etti. Önceki ziyaretimizden bu yana Somali’deki gelişmeler gelecek için umutlandırıyor. Burada çok verimli ikili görüşmeler geliştirdik” dedi.

Her gün Mogadişu seferi

Erdoğan, şöyle devam etti: “THY bugünden itibaren haftanın her günü Mogadişu’ya sefer düzenleyecek. Büyükelçiliğimizin yeni hizmet binası çalışması da devam edecek. Bizlere 80 bin metrekarelik alan tahsis ettiler ve bu alan üzerinde 10 bin metre kare kapalı alanı olan hizmet binasını gerçekleştiriyoruz. Bu, dünyanın en büyük Türk büyükelçiliklerinden birisi oluyor.”

Haberin Devamı

Toplu konut projesi

“Sayın Cumhurbaşkanı ile konuştum, bir konut yapımına girelim, bir şehir planlaması yapalım, ilk etapta bir 10 bin konut yapmak sureti ile şehrin görünümünü değiştirelim dedim. Burada 45 - 65 - 85 metrekarelik, alt gelir gruplarına yönelik bir adım atabiliriz. Bu konunun detaylarını görüştük. Bir ila 2 yıl içinde bu konutları hazırlar Somali’ye kazandırırız.”

Terör saldırısı

Bir gazetecinin Somali’de düzenlenen terör saldırılarını hatırlatması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benzer sıkıntıları biz de yaşıyoruz. Tüm vilayetlerimize gittik, yatırımlarımıza devam ettik. Aynı şekilde Somali’de de bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yolda şehadet tabii ki olabilir. Bu bizim için de olabilir. İnandığımız yolda bu yolculuğumuza devam edeceğiz. Buradaki tabloyu gördük. Buna sessiz kalırsak bunun hesabını Türkiye olarak veremeyiz” diye konuştu.