Gazete Vatan Logo

‘Bu yıl LYS daha kolay!’

ÖSYM Başkanı Prof. Demir, hafta sonu yapılacak LYS için üniversite adaylarını uyardı

“LYS’de adaya özel soru kitapçığı olacak. 2011 LYS’deki sorular, adayları geçmiş yıllara oranla çok daha az zorlayacak...”

ANKARA - ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, bütün adaylara eşit, adil, kaliteli ve güvenli bir sınav hizmeti vermek için büyük bir titizlik içinde görev yaptıklarını belirterek, “İnanıyoruz ki 2011-LYS, önceki yıllara oranla öğrencilerin çok daha az zorlanacağı bir sınav olacaktır” dedi.

ÖSYM’den yapılan açıklamada, üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın bu hafta sonu başladığı belirtildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir’in konuya ilişkin değerlendirmesinde de, “ÖSYM, bütün adaylara eşit, adil, kaliteli ve güvenli bir sınav hizmeti vermek için büyük bir titizlik içinde görev yapıyor” ifadesine yer verildi.

Demir açıklamasında, milyonlarca gencin istikbalini ilgilendiren LYS’ye de aynı ciddiyet ve sorumlulukla hazırlandıklarını belirterek, şunları kaydetti: “İnanıyoruz ki, 2011-LYS, önceki yıllara oranla öğrencilerin çok daha az zorlanacağı bir sınav olacaktır. Bu bakımdan, adayların strese kapılmamaları, heyecana bağlı olarak cevap kağıtlarında kaydırma, yanlış kodlama ve benzeri hatalar yapmamaları en büyük temennimiz.”

Kalem ve silgi ÖSYM’den

Açıklamaya göre, 2011-LYS’de, 2011-YGS’den farklı olarak, dağıtılacak soru kitapçıklarının üzerinde adayın bilgileri yer almayacak. Buna mukabil, “her aday için farklı kitapçık” modeli uygulamasına devam edilecek. Sınav salon görevlileri, soru kitapçıklarını, salon içerisinde karma bir şekilde dağıtacak.

Yabancı Dil Sınavı LYS-5 dışındaki LYS’lerde birden fazla soru kitapçığı kullanılacak. Öğrencilerin sınava gelirken yanlarında 2011-LYS’ye Giriş Belgesi ile fotoğraf ve TC Kimlik Numarası olan nüfus cüzdanı veya pasaport getirecek. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçler ile şekerleme ve peçete bütün adaylara ÖSYM tarafından temin edilecek. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek.

Üniversiteye girişti ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) hafta sonu Matematik ve Yabancı Dil sınavları ile başlayacak. Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da gerçekleştirilecek LYS’lerin, sabah oturumu saat 10.00’da, öğleden sonra oturumu ise saat 14.30’da başlayacak.

Haberin Devamı