Gazete Vatan Logo

‘Bu tür suikastlar kimseyi yıldıramaz’

Basın yoluyla suikast iddialarının ulaştığını doğrulayan MHP lideri Bahçeli, zırhlı araç teklifini reddettiğini açıkladı ve ekledi: Bu tür suikastlar kimseyi yıldıramayacaktır

‘Bu tür suikastlar kimseyi yıldıramaz’

Hükümetten gelen zırhlı araç teklifini geri çeviren MHP lideri Bahçeli, suikast uyarısı iddialarıyla ilgili “Basın yoluyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na suikast ihbarlarının yoğunlaştığına dair bilgiler gelmiştir. Herkes inandığı yolda kararlı bir şekilde ilerleyecektir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aynı şekilde yapacağını düşünüyorum.

Bizim koruma sayımız şu an sabit. Yeni bir talepte de bulunmuyoruz. Türkiye’de siyasilere, milletimize ve vatandaşlarımıza karşı bu tür suikastler kimseyi yıldıramayacaktır, yıkamayacaktır. Herkes inandığı yolda kararlı bir şekilde yoluna devam edecektir” açıklaması yaptı. Bahçeli’nin grup toplantısından satır başları şöyle:

‘15 Temmuz artçısı’

“Reina katliamı sözün ve insanlığın bittiği noktadır. Türkiye’yi de içine alan Ortadoğu’daki emperyalist pis kurgunun tetikçilerinden birisi PKK-PYD ise diğerleri kesinlikle FETÖ ve IŞİD’dir. Reina katliamı, aslında 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışmasının artçı sarsıntısıdır ve bunlar birbirine eklemlidir. Bir yanda yılbaşı kutlayanlar, diğer yanda Mekke’nin fethini ananlar iki kampa bölünmüştür. Yılbaşı eğlence ve kutlamalarını küfür olarak görenlerle, bunun tam aksini düşünenler arasında oluşan derin yarık giderek büyümektedir. Bacadan girdiği söylenen Noel Baba figürüne karşı, damardan giren tahammülsüzlük okları, hoşgörüsüzlük şırıngaları bizi birbirimizden koparmaktadır. Birbirimizin hayat tarzına çatık kaşla bakmak, kin beslemek, saldırmak ve de insani tercihlere saygısızlık yapmak olur ve kabul edilir şey değildir. Ayrıntıdaki farklılıklarımız bizi, gerginlik ve kutuplaşma noktalarına taşımamalıdır. Yeni yıl kutlamalarının karşısına Mekke’nin fethini çıkarmak veya tam tersine heves etmek, affı ve telafisi mümkün olmayan art niyetlilik, su katılmamış bir cehalet numunesidir.”

Haberin Devamı

ANAYASA TEKLİFİ: Evet oyu vereceğim

Bahçeli, MHP içinde bazı milletvekillerinin anayasa düzenlemesine ilişkin eleştirileri olduğunun anımsatılması üzerine, “Normaldir. Saygı duyuyoruz. Siyasi partiler grup kararı alma durumunda değildir. Yasa buna müsaade etmemektedir. Benim bir tek ‘evet’ oyum vardır. Onu da vereceğim. Verdiğim ‘evet’ oyunu referandumda da aynen tekrarlayacağım” ifadelerini kullandı. Bahçeli, terörün kökü kazınıncaya, FETÖ’yle yüzleşme ve hesaplaşma bitinceye kadar olağanüstü hale MHP’nin bütün gücüyle tam destek vereceğini belirtti.

Haberin Devamı

Zırhlı aracı reddetti

Bahçeli’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun zırhlı araç önerisini geri çevirdiği ortaya çıktı. Bahçeli, konuya ilişkin soruya, “Bizim arabalarımızda zırh yoktur. Hükümetin, liderlere bir zırhlı araç vereceğine dair bilgiler ulaşmıştır. Ben şahsen ihtiyacımız olmadığını, bize yönelik böyle bir teşebbüsten vazgeçmelerini kendilerine salık verdim” yanıtını verdi