Gazete Vatan Logo

'Bu süreç olumlu sonuç vermez!'

O sözler halkı aldatmadan başka bir şey değildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Barış süreci denilen süreçten olumlu bir durum çıkabileceğine ihtimal vermiyorum. Şehit anaları ağlamasın sözleri halkı aldatmadan başka bir şey değildir” dedi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Tepanyaki Alaturka Restoran’da gazetecilere bir araya gelerek güncel konuları değerlendirdi.

- TUZAK YASA Büyükşehir Yasası çok tehlikeli. Mardin, Van, Diyarbakır, Şanlıurfa büyükşehirler. Bunların yanına terörün yoğun olduğu, Şırnak, Hakkari, Batman’ı ekleyin, aradaki boşlukları doldurun. 134 bin kilometre eder Ağrı’ya kadar. 8 milyonun üzerinde bir nüfus. Bununla başkanlık sistemini birlikte ele alırsanız, çayla şeker gibi birbirini tamamlar. Pamuk ipliğiyle bağlı hale gelir. O da kesilirse bağımsız devlet olur. Bu yasa önemli bir tuzak.

- DHKP-C SİPARİŞ ALMIŞTIR DHKP-C toplumsal tabanı olmayan, bir terör örgütü özelliğine büründü. Toplumla bütünleşme imkanı bulamaması, taşeron örgüt konumuna itmektedir. Sipariş üzerine çalışıldığı için bazı çevreler kendisinin yapamadıklarını yaptırabilirler. Sipariş almış olabilirler. Toplumsal tabanı olmayan örgütün ABD’yle ne işi olur yoksa?

- SENARYO ÇOK İYİ (ABD’li kadının öldürülmesi) MOBESE kameralarının bulunduğu alanlarda, 11 gün rahatlıkla dolaşmış. Bir gün geliyor öldürülmüş oluyor. Düşünmek lazım, ölümünün arkasından Türkiye’de güvenlik sorununu terör olaylarını çok yönlü ele alması gerekenler, surun kenarındaki bataklıkları vesaireyi tartışmaya açıyorlar. O surun ordakileri kimsesizleri, tinercileri şimdi sorguluyorlar. Ölmeseydi surların etrafı güllük gülistanlık mı olacaktı? Her şey birbirlerine bağlantılı gidiyor. Senaryoyu kim yazıyorsa iyi yazıyor. Muhteşem Yüzyıl’dan çok daha iyi yazıyorlar.

- OLUMLU ADIM ÇIKMAZ Barış süreci denilen süreçten olumlu bir durum çıkabileceğine ihtimal vermiyorum. Şehit anaları ağlamasın sözleri halkı aldatmadan başka bir şey değildir. Şehit annesi değil, annesinin ağlamasını isteyen bir evlat olabilir mi? Bunlar esas niyeti kamufle eden, halkı aldatan, halkı kandırmaya yönelik kavramlar.

- KABAHAT SORANDA (ABD Büyükelçisi’nin uzun tutuklulukla ilgili sözleri) Onda kabahat yok, soranda kabahat. Genelkurmay Başkanı’nın terörist olup olmadığını adama sorarsanız, diplomatik biri “Evet bu terörist başıdır” diyebilir mi? Türkiye’nin kendi iç sorunudur, cevap vermemesi gerekiyor.

- 9 MİTİNG 1 Mart’tan itibaren 9 mitingimiz olacak. 9 bölgede 9 büyük miting yapacağız. Bunlardan bir tanesi Bayrak Mitingi, ikincisi Türkçe Mitingi, üçüncüsü Ülkem Mitingi olacak. Her birinde özel seçilmiş bir fikir var. İktidarı uyarı, milleti uyanışa davet mitingleri.

- KARABAĞ’A GİDECEĞİM Herkesin İmralı’ya gittiği dönmede biz Silivri’ye gittik. Şimdi de Karabağ a gitme düşüncesi var.

- FİKRİMİN İNCE GÜLÜ Bu aralar Melihat Gülses’ten ‘Fikrimin İnce Gülü’nü dinliyorum. (Siz de mırıldanır mısınız? denilmesi üzerine) Cenabı Allah’ın vermediğini zorlamayacaksın... Spor yapıyorum. Sabah koşu bandında yürüyorum.

- MERCEDES ORTA HALLİ Mercedes artık orta halli insanların kullandığı bir araba konumuna geçti. Volvo çok eskimişti. 2006-2007 modeldi. Volvo’nun yeni modeliyle hemen hemen aynı para.

Haberin Devamı