Gazete Vatan Logo

"Bu soğukta hanımları ıslatmak istemiyoruz"

BATMAN'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle KESK'e üye kadınların dün akşam düzenlemek istedikleri meşaleli yürüyüşüne, önceden bildirim yapılmadığı için polis izin vermedi. Batman Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Dönmez, yürüyüş yapmak isteyen kadınlara, "Yürüyüş saatleri bellidir. Güneş batmadan daha önce bildirim yapmanız gerekir. Bu saatte, gecenin bu soğuğunda hanımları ıslatmak istemeyiz. O yüzden açıklamanızı burada yapın" uyarısında bulundu.

"Bu soğukta hanımları ıslatmak istemiyoruz"

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle, KESK'e bağlı sendika üyelerinin dün akşam saatlerinde düzenlemek istedikleri meşaleli yürüyüşe, daha önce bildirim yapılmadığı gerekçesiyle izin verilmedi. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'ın da aralarında bulunduğu kadınlar, Eğitim-Sen Batman Şubesi önünde meşale yakarak yürümek istedi.

"KADINA ŞİDDETİ DEVLET Mİ YAPIYOR?"

Yürüyüş öncesi Batman Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Dönmez ile Eğitim-Sen Şube Başkanı Zelife Bulut arasında görüşme yapıldı. Müdür Yardımcısı Dönmez, bildirim yapılmadığı için yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirtirken yürüyüşün yapılması halinde müdahalede bulunacakları uyarısında bulundu. Dönmez, şöyle devam etti:

"Herkes kendine göre kanun yazamaz, bu ülkenin kanunları gece eylemine izin vermiyor. Bu bir gösteridir. Yürüyüş saatleri bellidir. Güneş batmadan önce bildirim yapmanız gerekir. Bu saatte gecenin bu soğuğunda hanımları ıslatmak istemeyiz. O yüzden açıklamanızı burada yapın. Burada basın açıklamanızı yapabilirsiniz. Bu halde kalabalık ve meşaleli halde yürüyemezsiniz. Kadına şiddeti pankartta yazdığınız devlet mi yapıyor? 'devletin şiddetine son' diyorsunuz. Ben size söylediklerimi söyledim. Yaptıklarınız kanuna aykırıdır. Anonsumu da yaparım, devam ettiği takdirde müdahalede bulunurum."

Haberin Devamı

Eğitim-Sen Şube Başkanı Zelife Bulut ise, kadına yönelik şiddete tepki göstermek için meşaleli eylem yapmak istediklerini belirterek, "Biz yolu işgal etmeyeceğiz. Kaldırımda yürüyeceğiz. Biz burada kadına yapılan şiddeti dile getirmek işitiyoruz" diye konuştu.