Gazete Vatan Logo

‘Bu kaza araştırılmalı’

Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin oğlu Ahmet Doğançay kazanın araştırılmasını istedi

Trafik kazasında hayatını kaybeden Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin oğlu Ahmet Doğançay, şokta olduğunu, nasıl olup da otoyolda güpegündüz böyle bir kazanın meydana geldiğini bir türlü anlayamadığını söyledi. Doğançay, kazanın araştırılmasını istedi.

Sakarya Akyazı’da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe için bugün Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlenecek. İkindi namazının ardından kılanacak cenaze namazının ardından Adatepe, Ulus Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Ülkü Adatepe’nin (80) cenazesi, dün Akyazı Devlet Hastanesi morgundan alınarak defin işlemleri için ambulansla İstanbul’a gönderildi. Adatepe’nin cenazesini ve özel eşyalarını oğlu Ahmet Doğançay’ın rahatsızlığı nedeniyle Ülkülerimizi Yaşatma Derneği (Ülkü-Der) Genel Sekreteri Murat Erdoğan teslim aldı. Cenaze, Şişli Belediyesi’ne ait ambulansla defin işlemleri için İstanbul’daki Zincirlikuyu Mezarlığı morguna gönderildi. Cenaze işlemlerini Şişli Belediyesi üstlendi. Adatepe’nın cenazesi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Adatepe’nin oğlu Ahmet Doğançay’ın omuzlarında ambulanstan alınarak gasilhaneye konuldu.

‘Sağlığı düzelmişken kaza oldu’

Ülkü Adatepe’nin İstanbul Şişli’de yaşadığı ve adeta bir müzeyi andıran evinde oğlu Ahmet Doğançay taziyeleri kabul etti. Taziyeye ilk gelen isimlerden biri Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını bugünkü cenaze törenini adına yaraşır şekilde gerçekleştireceklerini söyledi. Sarıgül’ün ‘artık bize emanet’ dediği Ülkü Adatepe’nin ilk evliliğinden olan oğlu Ahmet Doğançay şokta olduğunu, nasıl olup da otoyolda güpegündüz böyle bir kazanın meydana geldiğini anlayamadığını söyledi. Kazayla ilgili araştırma yapılmasını isteyen Doğançay, annesinin kolundaki sargıyı aldırmak için Ankara’ya gittiğini ve dönüş yolunda kazanın meydana geldiğini söyledi. ABD’de önleyici tıp hizmeti eğitimi aldığını söyleyen Doğançay, annesinin sağlık şikayetlerinin azaldığını, her şeyi yemeye başladığını ve çok sağlıklı bir durumdayken bu kazaya kurban gittiğini söyledi. Annesinin en büyük vasiyetinin Atatürk’ün ilkelerini yaşatmak ve Atatürk’ün kim olduğunu doğru anlatmak olduğunu söyleyen Doğançay, Atatürkçü bir yayın yapacak Uygar TV adlı küçük bir televizyon kurmaya hazırlandıklarını ve bunun için annesinin de kendisine destek verdiğini söyledi.

‘Otobüs şoförü sebep oldu’

Ülkü Adatepe’nin hayatını kaybettiği trafik kazasında yaralanan otomobil sürücüsü Adnan Selçuk (42), ani şerit değiştiren otobüse vurmamak için frene basması nedeniyle kazanın meydana geldiğini iddia etti. Selçuk, şöyle devam etti: “Hızımı azaltmıştım çünkü telefonu arıyorduk. Yolun sağında dubaların olduğunu gördüm. Yol çalışması vardı fakat yol kenarındaydı dubalar. O anda otobüs bir anda sol şeride kırdı. Ben de ona vurmamak için frene bastım. Frene basınca da olanlar oldu. Otobüs şoförü aynadan baksaydı kaza olmayacaktı. En azından bizi görüp sağ şeride geçebilirdi. Onun kurtarma şansı vardı, fakat ben o hızla duramazdım.” Selçuk, araçtakilerin kemerlerinin takılı olmadığını da belirtti. Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ülkü Adatepe’nin ölümüyle ilgili başsağlığı mesajı yayınladı.

Sarıgül ve Doğançay’ın omuzlarında

Adatepe’nın cenazesi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Adatepe’nin oğlu Ahmet Doğançay’ın (solda) omuzlarında ambulanstan alınarak gasilhaneye koyuldu.

Haberin Devamı