Gazete Vatan Logo

'Bu kadarına da pes doğrusu!'

Uğur Dündar, Atatürk'ün manevi kızıyla ilgili öyle bilgiler açıkladı ki...

'Bu kadarına da pes doğrusu!'

Geçtiğimiz yıl Sakarya'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'yi köşesine taşıyan Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, CHP ve İş Bankası'ndan 1 milyar dolarlık tazminat isteyen Adatepe'nin çocuklarına da tepki gösterdi. Uğur Dündar köşesinde Atatürk'ün manevi kızı Ülka Adatepe ile ilgili çok çarpıcı bilgileri de açıkladı.

Uğur Dündar bugün Sözcü Gazetesi'nde yeralan köşe yazısında şunları dile getirdi:
Bu kadarına da pes doğrusu
Haberi okudunuz. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocuktarı, Türkiye İş Bankası ve CHP'den 1 milyar dolar istiyorlar.

Merhumenin ilk eşi Fethi Doğançay'dan olan çocuktan Ali ve Ahmet Kemal Doğançay, avukatları aracılığıyla gönderdikleri ihtarnamede, 1 milyar doların Atatürk'ten kendilerine miras kaldığını savunuyorlar. Haberi okurken sıkıntıdan terledim! İçimden "bu kadarına da pes doğrusu!" dedim.

İNANILACAK GİBİ DEĞİLDİ, AMA GERÇEK

18 Mart 2004... Büyük utanç sona eriyor ve Çanakkale Şehitleri Abidesi, proje yarışmasından 60 yıl sonra görkemli bir törenle ziyarete açılıyor... Tören alanı hıncahınç dolu. Utanç verici ihmalin sona ermesi için haberler yapan, kampanyalar düzenleyen ARENA ekibi de orada. Davetimiz üzerine törene katılanlardan biri de, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe. Heyecanla mikrofonu uzatıp soruyorum: "Sayın Adatepe, Çanakkale Şehitleri Abidesi nihayet tamamlandı. Duygutarınızı öğrenebilir miyim?" Ne dese beğenirsiniz? "Ben buraya ilk kez geliyorum ve çok güzel buldum!""Gerçekten ilk kez mi
geliyorsunuz?" "Evet daha önce hiç gelmemiştim!" İnanılacak gibi değil ama gerçek. Atatürk'ün askeri dehasını sergilediği, Mehmetçiğin eşsiz kahramanlık destanıyla tarihin akışını değiştirdiği bu kutsal topraklara Ülkü Hanım daha önce hiç gelmemiş! Oysa adına düzenlenen balolar ve etkinliklere katılmak için birçok kez İzmir'e gittiğini, bu yolculuklann bir bölümünü Çanakkale üzerinden yaptığını biliyorum. Çanakkale'den geçmiş, ama yolu Abide'ye hiç düşmemiş! Röportaj devam ediyor:

BENİM BURAYA GELMEMİ SAĞLAYAN SPONSORUM

"Benim buraya gelmemi sağlayan sponsorum (....) markete çok teşekkür ederim!" Şaşkınlıktan ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah'tan canlı yayında değiliz! Çanakkale İstanbul'a çok uzak olsa, meşakkatli bir yolculuk sonunda varılsa, belki bir ölçüde anlayacağım, ama tarihi yarımadadaki Abide'ye en fazla 3-3.5 saatte varılıyor.

KAZA YAPTIĞI VOLVO MARKA LİMUZİN DE KİRALIK

Yani bir depo benzin bile harcanmıyor! Atatürk'ün manevi kızı bu kısacık yolculuğu sponsorla yapıyor! Gel de şaşırma! Gel de üzülme!

Ülkü Adatepe'yi geçen yıl, Ankara'dan İstanbul'a dönerken, Sakarya yakınlarındaki bir trafik kazasında kaybettik. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın! O kazayı yapan Volvo marka limuzin araç da kiralıktı. Yani merhume, o seyahati de sponsorla yapıyordu!

Bunları yazmaya hiç niyetli değildim. Ama çocuklarının son girişimi üzerine dayanamadım. Bakar mısınız?

Haberin Devamı