Gazete Vatan Logo

‘Bu itirafla konu kapanmıştır’

CHP sözcüsü Böke, Başbakan Yıldırım’ın ‘tek adam olacak, başka ne olacak’ açıklamalarını parti adına yanıtladı: Baklalar bir bir ağzından çıkıyor. Başbakan’ın itirafıyla konu kapandı. Tek adam rejimini onlar da itiraf etmiş oldu

‘Bu itirafla konu kapanmıştır’

CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Genel Başkanları Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Böke, açıklamalarına, “Türkiye’nin hayırlı bir geleceği seçeceği referanduma 48 gün kaldı. Bir oldubittiyle demokrasiyi ortadan kaldırmaya niyet edenlerin, rejim değişikliğini ülkeye sunanların telaşı büyüyor. ‘Hayır’ın dalga dalga büyüdüğünü görenlerin telaşı, çarpıcı itirafları beraberinde getiriyor. Baklalar bir bir ağızdan çıkıyor. Tarihe başbakanlığı ortadan kaldırmak üzere kampanya yapan ilk ve tek başbakan olarak geçecek Binali Yıldırım, ‘tek adam olacak, başka ne olacak’ dedi” ifadeleriyle başladı ve ekledi: “Tek adam olacak dediğimizde itiraz ediyordu. Başbakan’ın itirafıyla bu konu kapanmış oldu. Bir tek adam rejiminin getirildiği, AKP’nin kendi tarafından da itiraf edilmiş oldu. Ülkenin tapusu tek adamın mı olacak, yoksa 80 milyonun mu olacak? Tek adam rejimi şiddeti, ayrışmayı, terörü besler.”

‘Tek adam kaos yaratır’

Haberin Devamı

Suriye, Irak, Mısır ve Libya örnekleri veren Böke, “Nerede tek adam varsa orada istikrarsızlık, kaos var, orada millet yok, bir kişi var. Tek adam rejimi olduğunda siyasi istikrar yok oluyor. Bir Başbakan’ın bir gecede fırlatıldığı düzende öngörülebilirlik olabilir mi? Tek adam rejimi, Türkiye’nin bütün kurumlarını çökertti. Ülke açıkça terör örgütlerinin eline bırakıldı, darbe girişimi yaşandı, bundan büyük istikrarsızlık olur mu” dedi ve ekledi: “Tek adam rejimi, kendi siyasi hırsıyla bütün toplumu yok sayıyor. O kadar bir hırs ki toplumun yarısını terörist ilan edecek kadar gözü dönüyor. Türkiye’ye 2,5-3 yıl içerisinde yaratılmış olan bu tek adam rejimini kalıcılaştırmak istiyorlar. Türkiye hep beraber tek adam rejimine, kaosa, krize hayır diyor.”

BAYRAK TARTIŞMALARI

‘Bahçeli’den henüz bir şey duyamadık’

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’ne gelişi sırasında kapının önündeki direğe çekilen bayrakla ilgili görüşleri sorulan Böke, “Bunun değerlendirmesini Türkiye’de halka bırakmak gerekiyor; ama her konuda bir sözü olan Sayın Bahçeli’nin belki de kendi seçmenlerine anlatacağı bir şey olabilir. Henüz bir şey duymadık kendisinden” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’YA YANIT

‘Ağzından çıkanı kulağı duysun’

Böke, “İçişleri Bakanı, haddini aşan değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin namuslu insanlarını terörist ilan etme hadsizliğini alışkanlık haline getirmiş olanlar bir kez daha uyarılmak durumundalar. CHP’yi terörle ilişkilendirmeye hiç kimsenin hele hele üç terör örgütünü bu ülkenin başına bela etmiş olanların hakkı yoktur. CHP’yi terörle yan yana getirmeye çalışanlara, kargalar güler. Her şeyden önce İçişleri Bakanı’nın kendi ağzından çıkanı kendi kulağının duyması gerekir. İçişleri Bakanı’nın görevi, terör belasıyla ilgili hesap sormak değil, hesap vermektir, milletvekillerine tehdit savurmak değil, milletvekillerini korumaktır” diye konuştu.

AKAR’IN ÇAĞIRILMASI

‘Mağduriyet arayışı’

‘Karargah Rahatsız’ manşetiyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Başbakanlık’a çağrılmasına ilişkin olarak konuşan Böke, “Suni mağduriyetler yaratma arayışı var. Ancak AKP ne yaparsa yapsın geleneksel mağdur olma şenliklerini başlatamadı bir türlü. Bir haberden hareketle yeni bir mağduriyet yaratma arayışındalar. Milletin de bizim de bu danışıklı dövüşe karnımız tok. Kuru gürültüyü bırakın” ifadesini kullandı. Böke, “Türkiye’nin 16 Nisan’da yazılacak hikayesi demokrasiyle yazılacak, bu referandum Türkiye’ye istikrar ve özgürlük getirecek” dedi.

Haberin Devamı