Gazete Vatan Logo

'Bu işe şeytan karıştı'

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'dan bir garip TEKEL açıklaması

'Bu işe şeytan karıştı'

Yazıcı 'Tekel işçileriyle aramıza pravakatörler girdi. İşe şeytan karıştı' dedi

*Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Tekel işçilerinin eylemine değinerek:

"Biz çalışmaya başladık. Ancak araya pravakatörler girdi. İşe şeytan karıştı"

"Yani 72,5 milyon millet derler ya, Türkiye'de ne varsa PKK'lısı da dahil bu işe 'fitne' sokmaya başladılar"

*Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış:

"Kimilerini muhtar bile olamadığı dediği bir liderin peşine düştünüz. onu sadece Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı değil dünya vicdanının sesi haline getirdiniz"

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın yeni binasının açılışı ile poligon tepeüstü kooperatifi tapu teslim törenlerine katıldı. Burada bir konuşma yapan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, gündeme ilişkin önemli açıklamalarada bulunarak şöyle konuştu: "Sizlere sormadan sizlerin sosyal hayatını olumsuz yönde değişitrecek hiç bir şey yapmayız. Bütün amacımız, bu ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamak sorunları bu bağlamda çözmektir. 'Demokratik açılım' konusunu da bu kapsamda çözmeye çalışıyoruz.


YAZICI, DEMOKRATİK AÇILIM KONUSUNA DEĞİNDİ

'Bu ülkede yaşayan hiç bir insanımız arasında ayrım yapılmasına gönlümüz razı olmaz' diyen Yazıcı, demokratik açılımla ilgili şunlarfı kaydetti: "Bizim kardeşliğimiz çok derindir. Düşünelim taşınalım bu sorunu çözelim diyoruz. Ancak birileri çıkıyor. Olmaz deniliyor. Olmaz demek bu böyle kasın demek" dedi. 'Bu sorunun böyle kalmasına razımısını arkadaşlar? şeklinde bir soru yönelten Yazıcı'ya salondakiler 'hayır' cevabını verdi. Bunun üzerine yazıcı konuşmasını şöyle sürdürdü: "O zaman biz doğru yoldayız. Hep sorun çözerek geldik. 14 katrilyon NEMA sorununu çözdük. Devletin vatandaşa borçlu olmasını kabullenemedik. Vatandaşın 14 katrilyon borcunu sizin hükümetiniz ödedi." KEY ödemlerine de değinenen yazıcı çıkarılan kanunlarla KEY alacaklarının bu sorununu çözdüklerini kaydetti.

"ÖZELLEŞTİRME SONUCU İŞÇİLER AÇIKTA KALDI"

Özelleştirme sonucu açıkta kalan işçilere de değinenen Yazıcı, eylemde olan tekel işçileri ile ilgili şöyle konuştu: "Biz iktidara gelemeden önce açıkta olan 17 bin işçi açıktaydı...Bu işçilleri 4/C satatüsüne alarak emekli olamalarını sağladık. Tekelin özelleştirilmesi sonucu açıkta kalan bir kısım işçileri Tütün Yaprak Fabrika'larında çalışmalarını sağladık. 2008 yılının başında Tütün Yaprak Fabrika'larının da kapatılacağı bir sırada... hem Türk-iş yöneticiler hem de Tek Gıda - İş yöneticileri sayın Başbakanı ziyaret etti. Dediler ki bu işletmeler Tütün Yaprak İşletmeleri kapatıldıktan sonra bunları da ne olur 4/C statüsüne alın. İki yıl daha çalışsınlar. Ve o iki yıl geldi. Tütün Yaprak İşletme Fabrikası'nın işleyeceği hiç bir şey yok ortada. Fabrika kapatıldı. Sendikacılar geldi görüştük. Anadolunun 17 temsilcisi de geldi. Şu 4/C şartlarını biraz daha iyileştirin. Ücretlerimizi biraz daha arttırın. Burada çalışanlar emekli olurken tazminat ya da ikramiye alamıyor, onu da sağlayın denildi. Tamam üzerinde çalışıyoruz dedik.

"ARAYA PRAVAKATÖRLER GİRDİ. İŞE ŞEYTAN KARIŞTI"

Biz çalışmaya başladık. Ancak araya pravakatörler girdi. İşe şeytan karıştı. Yani 72,5 milyon millet derler ya, Türkiye'de ne varsa PKK'lısı da dahil bu işe 'fitne' sokmaya başladılar. Eylem başladıktan sonra biz 4/C'yi de istemiyoruz dediler. Ya niye istemiyorsunuz hükümet çalışıyor. En son Türk-İş başkanı, Başbakanın yanına geldi. Üç gün çalıştık. Bu çalışma sonrasında her katagorinin ücretine ortalama 100 TL zam önerdik. 10 ay olan çalışma sürelerini 11 ay olsun dedik. Yılda 10 gün olan izin haklarını 22 gün olarak kullansın dedik. Emekli olurken de tazminatı ödensin dedik. Öneri bu. Bunu kararnamesini de yayınladık. Elinizi vicdanınıza koyun verdiklerimizi değerlendirin. Ha şunu demiyoruz. Biz çok iyi paralar verdik demiyoruz. Ancak ülkenin şartlarına göre verdiklerimiz çok kötü değil. Eyleme devam edenlerin eyleme devam etmesini istemiyoruz üzülüyoruz. Eylemde olanlara işşallah kötü bir şey olmaz. Olur da kötü bir şey olursa bunun sorumlusu sendika yöneticileri, bazı siyasi pravakatörler vs. dir."

EGEMEN BAĞIŞ, CHP'Yİ ELEŞTİRDİ

Egemen Bağış, ise yaptığı konuşmasına Başbakanın selamını getirdiğini söyleyerek başlayarak, "Biz bu partiyi kurarken bu şarkı burada bitmez demiştik. Partiyi kurarken beraber ıslandık bu yoollarda dedik. Hala ıslanmaya ve yürümeye devam ediyoruz. Ancak AK Parti çalışırken bazı provakatörler bu milletin moralini bozmaya fitne sokmaya çalışıyorlar. Onu da başaramayacaklar. Kendi iktidarları yüce divanda yargılananlar utanmadan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını tehdit etmeye çalışıyorlar. Bu millet vicdanında yargılanıp 'müeebbet muhalefete' mahkum olanların böyle laflar etmeye hakları yoktur" şeklinde konuştu. Bağış konuşmasına şöyle devam etti: "Kimilerini muhtar bile olamadığı dediği bir liderin peşine düştünüz. onu sadece Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı değil dünya vicdanının sesi haline getirdiniz. Türkiye en görkemli dönemini yaşıyor. Türkiye hiç bu kadar uluslara rası başarıya imza atmamıştır. Ancak yetmez. Biz sizden aldığımız güçle çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Haberin Devamı