Gazete Vatan Logo

'Bu hediye yoksula gelir kapısı!'

Hediye veren Vali Balkanlıoğlu konuştu

'Bu hediye yoksula gelir kapısı!'

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposunda incelemelerde bulunmak üzere Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’na geldi. Valiliği de ziyaret eden Org. Özel'e burada çeşitli hediyeler sunulması dikkat çekti. Hediyelerle ilgili açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu 'Tepkilere anlam veremiyorum. Acımız tarifsiz ancak hayat da devam ediyor' dedi.

Gelen tepkiler üzerime, söz konusu açıklama valilik sitesinde ancak birkaç saat yer bulabildi. Zira, o açıklama dün geç saatlerde valilik sitesinden tamamen kaldırıldı. Bir başka ifade ile dün gerçekleşen ziyaret ile ilgili hiçbir bilgi valilik sitesinde yer almadı.

Bu hediye yoksula gelir kapısı

25 askerin şehit olduğu patlamanın yaşandığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki incelemelerinin ardından Afyon Valiliği’ne geçen Org. Özel, gazetecilerin Valilik girişinde patlamayla ilgili sorularına ise “Konuşmak istemiyorum. Her şey ortada” şeklinde cevap verdi.

Bu hediye yoksula gelir kapısı

Genelkurmay Başkanı’nın, Valilik’te yaptığı temasların ayrıntısı ise Afyonkarahisar Valiliği’nin internet sitesinden yapılan açıklamayla öğrenildi. Açıklamanın yanında, siteden yayınlanan fotoğraflarda ise Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Org. Özel’e çeşitli hediyeler vermesi dikkat çekti.

Bu hediye yoksula gelir kapısı

VALİ AKŞAM GAZETESİ'NE KONUŞTU

Bu olayın ardından konuştuğumuz Vali Balkanlıoğlu şoke eden açıklamalar yaptı. Tepkilere anlam veremediğini söyleyen Vali İrfanlıoğlu yaşanan olayda acının tarifsiz olduğunu ancak hayatın da devam ettiğini belirterek hediye olayını açıkladı:

YOKSULA GELİR KAPISI

Ziyaretimize gelen tanıtım potansiyeli olan popüler kişilere yöre halkına ekonomik katkı için lokum, sucuk gibi ürünlerden hediye ediyoruz. Amacımız tanıtım yapıp yöredeki yoksul insanlara gelir kapısı sağlamak. Genelkurmay Başkanı gibi popüler bir isim gelmiş. Küçük maddi değeri olmayan bir hediye verdik. Genelkurmay Başkanımız çevresi olan bir insan. Bir yere o kilimi koysa, biri de 'Nereden aldınız' diye sorup Afyon'a gelip satın alsa fakir insanlar nasiplenecek. Emrivaki yapıp eline tutuşturmuşuz. Hayır mı diyecekti. Hayat devam ediyor. Bir acımız varken buna ara mı verelim?'

HABER KALDIRILDI

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Genelkurmay Başkanı’na hediyeler vermesi tepkilere neden oldu. Afyonkarahisar Valiliği, internet sitesinden Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in ziyaretine ilişkin haberi bu sabah kaldırdı. Tepki çeken haberin yerine ise Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin ziyaret fotoğrafları konuldu.

AFYON VALİSİ’NİN GENELKURMAY BAŞKANI’NA HEDİYE ETTİĞİ PLAKETİN ÜZERİNDEKİ BÜYÜK UTKU ANITI’NIN ÖYKÜSÜ

Büyük Utku Anıtı, Afyonkarahisar'da, kentin Yunan işgalinden kurtarılışı ve Büyük Taaruz anısına dikilen zafer anıtıdır. Ünlü heykelci Heinrich Krippel tarafından 1934-1936 yılları arasında yapılmış ve 24 Mart 1936 günü dönemin başbakanı İsmet İnönü tarafından açılmıştır.

ATATÜRK ANITI ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk 6 Kasım 1937 günü yaptığı Afyonkarahisar ziyareti sırasında Büyük Utku Anıtı'nı incelerken. Atatürk bu anıt hakkında "Büyük utkuyu en iyi anlatan anıt" demiştir.

BAYAT KİLİMLERİNİ ÖZELLİKLERİ

Bayat Kilimleri, kökboyalı kilimler olmakla birlikte, dokunduktan sonra 120 yıl garantili olarak biliniyor.

Türkiye'de patentli ilk kilimler ve yüzde 100 yün, kök boya ve kirman ipi ile üretiliyor. Bayat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından üretimi yapılan kilimler, internet üzerinden de dünyaya pazarlanıyor.

Kilimler, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan alınan iziyle yüzde 70'inin yurtiçi, yüzde 30'unun da yurtdışına pazarlanıyor. Bir kilim 15 gün ile 45 gün arasında bitiriliyor, metrekaresi yaklaşık 300 liraya satılıyor.

Kilimin bir diğer özelliği de kullandıkça parlıyor.

Haberin Devamı