Gazete Vatan Logo

‘Bu halk senden vazgeçti’

‘Bu halk senden vazgeçti’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek, “Açık ve net söylüyorum, bu halk senden vazgeçti. Kusura bakma. Dayatmayı bu millet kabul etmedi” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Antalya’yı ziyaret etti ve Muratpaşa’da vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu, özetle şu mesajları verdi:
‘Vazgeçmeyin diyor’
“Bakın seçim yaptık, hükümet kurulmadı. Niye kurulmadı? Vatandaş görevini yaptı, oyunu verdi. Birileri ‘illa koalisyon olmasın’ dedi. Ne olsun? Seçime gidilsin. Seçime nasıl gideceğiz? Yeni şehitler gelince. Analar ağlayacak. Millet perişan olacak, kaos çıkacak. ‘Sakın benden vazgeçmeyin’ diyor. Ben de açık ve net söylüyorum, bu halk senden vazgeçti. Kusura bakma. Dayatmayı bu millet kabul etmedi.”
‘Müdahale etti’
“Vatandaşlar ‘7 Haziran’da seçim yaptık, oyumuzu kullandık. Bir baskı yönetimine son verdik, demokrasi kazandı. Koalisyonla ülkenin yönetilmesi gerekiyordu, neden hükümet kurulmadı?’ diye soruyor. Korkuyorlar. Neden korkuyorlar? Yolsuzlukları ortaya çıkar diye mi korkuyorlar Sarayda oturan müdahale etti. Açık ve net. Bağımsız bir iradesi olmayan, iradesini vesayet altına alan bir kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde hükümet kuramaz. ‘Bana neden 400 milletvekili vermediniz? Vermediniz şimdi sizi kana boğacağım, gözyaşına boğacağım’ diye açıkça milletin önüne şantaj tablosu kondu. Millet şantaja boyun eğer mi? Ben de biliyorum eğmez. Türk milleti büyük bir millettir.”
MHP ve HDP’ye eleştiri
“MHP her şeye hayır diyen bir parti. Her şeye hayır diyorsa neden seçimlere giriyorsun? Girme seçimlere o zaman. Belli bir amacınız yok mu? Geriye kalıyor bir başka parti HDP. HDP Türkiye’nin sorunlarını çözemez. Zaten çözme gücü de yok. Çünkü Türkiye’nin sorunlarını çözecek hangi parti var? CHP var.”

Haberin Devamı