Gazete Vatan Logo

"Bu hakikaten beklenmedik bir durum"

MHP İstanbul 2’inci bölge milletvekili adayı Ekmelettin İhsanoğlu, eşi Füsun İhsanoğlu ile Sarıyer Yeniköy İlkokulu 2330 no’lu sandıkta oyunu kullandı. Okulun kapısında gazetecilere açıklama yapan Ekmelettin İhsanoğlu "Oyumu kullandım. Bu seçimin ülkemize, milletimize ve demokrasimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Sarıyer Yeniköy İlkokulu’nda oyunu kullanan MHP İstanbul milletvekili adayı Ekmelettin İhsanoğlu, "Oyumu kullandım. Bu seçimin ülkemize, milletimize ve demokrasimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çok zorlu ve çetin bir seçim mücadelesini arkada bıraktık. Temennimiz bugün seçimin huzur içerisinde, sükunet içerisinde, güvenlik içerisinde dürüstlük ve şeffaflık içerisinde yapılmasını temenni ediyoruz. Milletimiz bu seçimlere çok büyük bir önem atfediyor. Türkiye bu kilitlenmiş sistemin, kilidin açılmasını bekliyor" dedi.

TÜRK DEMOKRASİSİ YOLUNDA ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞIDIR

İhsanoğlu "Gerçekten Türk demokrasisi yolunda önemli bir kilometre taşıdır. Biz istiyoruz ki, demokrasimiz daha sağlam temeller üzerine otursun. Milletin bir tarafını kabul edip, bir tarafını red etmek gibi bir gidişe dönüşmesin. Bütün, 78 milyonu kucaklayan bir meclis, bir hükümet, bir demokrasi anlayışının içeride olmasını temenni ediyoruz. Ülkemizin bundan sonra, iç ve dış tehditlerden uzak, kendini koruyarak ekonomik refahını sağlamasını ve çok partili siyasi hayatın birinci sınıf ülkelerin ayarında olmasını temenni ediyoruz. Üçüncü sınıf ülke değil, birinci sınıf ülke olsun. Demokrasinin sırf iktidar değil, iktidar artı muhalefet olduğu bir ülke manzarası çıksın. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Bir gazetecinin "Seçim döneminde sayın Cumhurbaşkanının düzenlediği mitingler hakkında neler düşünüyorsunuz?" sorusuna Ekmelettin İhsanoğlu "Bu hakikaten beklenmedik bir durum. Bu anayasaya aykırıdır. Teamüllere aykırıdır. Benzeri bir durum ne Türkiye tarihinde olmuştur. Ne başka bir yerde olmuştur. Onun için Türkiye bu kilitlenmiş sistemin, kilidin açılmasını bekliyor" dedi.

İZZETTİN DOĞAN DA AYNI OKULDA

Haberin Devamı

Aynı okulda oyunu kullanan Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan gazetecilerin sorusuna karşılık, "Çok zor bir seçim geçiriyoruz. Seçim sonuçları Türkiye için hayati önemde. Demokrasinin gelişerek, derinleşmesi, veya yeni sorunlarla karşılaşması anlamına gelecek. Ama biz ümit ediyoruz ki, demokrasinin derinleşmesi ve gelişmesi istikametinde bir sonuç elde edilsin. Anayasaya tanıyan, kanunlara saygılı hükümetler dönemine girilsin diye bekliyoruz. Dengeli bir sonuç çıkacağına inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı