Gazete Vatan Logo

‘Bu first lady ekonomiyi daha da kötüleştirecek’

Brezilya’da görevden alınan Dilma Rousseff’in yerine devlet başkanlığı koltuğuna oturan yardımcısı Michel Temer’in genç eşi Marcela’nın devlet kasasından yaptığı lüks harcamalara tepki yağıyor

‘Bu first lady ekonomiyi daha da kötüleştirecek’

Brezilya’da bütçe açığını gizlediği suçlamasının ardından hakkında soruşturma başlatılan ve 6 aylığına görevden uzaklaştırılan Dilma Rousseff’in yerine geçen hafta devlet başkanlığı koltuğuna oturan yardımcısı Michel Temer, eski model olan eşi Marcela’nın lükse olan düşkünlüğü nedeniyle şimdiden eleştiri yağmuruna tutuluyor.

Yerel basın, 75 yaşındaki Temer’den 42 yaş genç olan Marcela’nın, eşinin servetine karşılık lüks harcamalarının tamamını devlet kasasından yaptığına ilişkin haberler yayınlamaya başladı. Marcela, kocasının 2011 yılında devlet başkan yardımcılığı görevine gelmesinin ardından, istediği değişiklikler yapılıncaya kadar resmi konuta taşınmak istememişti. Başkan yardımcısının resmi konutu olan ‘Jaburu Sarayı’nda milyonlarca dolarlık bir renovasyon yaptıran Marcela, annesi ve kardeşi için de eşine başkent Brasilia’da 2 milyon dolara 5 yatak odalı bir malikane aldırmıştı.

Hizmetçi ordusu var

Sadece çamaşır ve ütü işleri için 4 hizmetçi çalıştıran first lady’nin, korumaları dahil 50’nin üzerinde yardımcısı bulunduğu söyleniyor. Temer ailesinin hizmetçileri için tutulan eve, devletin kasasından her ay 29 bin dolar kira ödendiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Birçok Brezilyalı, Rousseff’in yerine geçen Temer ve ailesinin devlet kasasını daha da fazla ‘sömüreceğinden’ endişe duyuyor. Twitter’da Marcela’nın lüks harcamalarıyla ilgili çok sayıda yorum yayınlanıyor. Bir kullanıcı first lady’nin bundan böyle Milano ve Paris’e yapacağı alışveriş turlarını devlete fatura edeceğine emin olduğunu söylerken, bir başkası da “Harika, Marcela’yla birlikte bütçe açığının kapanması da hayal oldu” diye mesaj attı.