Gazete Vatan Logo

'Bu dolabın yaptığını Bozcaadalı'ya kimse yapmadı'

ÇANAKKALE’nin Bozcaada İlçesi’nde bir büfenin meşrubat büfesinin sıkışan pervanesinden çıkan ses, koyun sesi sanıldı. Bir koyunun kanalizasyona girmiş olabileceği düşünülerek belediye ekibi kazma kürekle çalışma başlatınca buzdolabı sokağa çıkarılınca gerçek anlaşıldı.

Alaybey Camii İmamı Ahmet Kıran da dolabı üzerine Bu dolabın yaptığını şimdiye kadar Bozcaadalıya kimse yapmadı. 2 saat belediye dahil herkese kanalizasyonda koyun arattı" notunu düştü.

Büfede çalışan Murat Utugun, bir süre önce koyun sesi duymaya başladığını söyledi. Büfeye gelen bazı müşteriler de duydukları sesin koyun sesi olduğunu söyledi. Buzdolabının yakınından gelen sesin kanalizasyona giren bir koyunun sesi olduğu sanılınca, belediye ekiplerinden yardım istendi. haber kısa sürede ada halkınca duyuldu. Büfenin önüne gelenler, merakla beklemeye başladı. İhbar üzerine gelen belediye çalışanları, ellerine aldıkları kazma kürekle önce kanalizasyon kapağına ulaşabilmek için kaldırım taşlarını sökmeye başladı. Çalışmanın daha rahat yapılması için buzdolapları da sağa sola çekildi.

Çalışmalar sürerken, tekrar duyulmaya başlanan sesin buzdolabından kaynaklandığı ortaya çıktı. Sesin dolabın pervanesinin sıkışma yaptığı anlarda çıktığı belirlendi, arıza giderildi.

Alaybey Camii İmamı Ahmet Kıran da üzerine "Dünyada bir ilk. Dolaba giren koyun hiçbir işlemden geçmeden süt yerine hem de paketlenmiş ayran üretiyor..." yazdığı kağıdı dolabın üzerine yapıştırdı. Yazının altına da Kıran, "Bu dolabın yaptığını şimdiye kadar bozcaadalıya kimse yapmadı. 2 saat belediye dahil herkese kanalizasyonda koyun arattı" notunu düştü.

Haberin Devamı