Gazete Vatan Logo

‘Bu dava kapanmaz demiştik’

‘Bu dava kapanmaz demiştik’

12 Eylül davasının avukatlarından Senih Özay, açılan ikinci soruştur-mayla ilgili “Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın ölmesiyle davanın kapandığını düşünüp alt kadroyu unuttular. Biz peşini bırakmadık” dedi.

12 Eylül askeri darbesiyle ilgili dava Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın ölümüyle düşerken, Genelkurmay Başkanlığı’nın mahkemeye gönderdiği darbe toplantılarıyla ilgili rapor üzerine ikinci soruşturma açılmıştı. Müdahil avukatlardan Senih Özay şu değerlendirmeyi yaptı:

Genç darbeciler var

“Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın ölmesiyle davanın kapanamayacağını söylemiştik. Bu iki sanığın yargılandığı dava düştü. Savcıların elinde çok daha genç olan darbecilerin dosyaları var. Bir yıldır dosyaları temyiz için Yargıtay’da bekliyordu. Acaba Yargıtay ne yapacak diye bir başka savcı da bu dosyayı takip ediyordu. Çünkü kendi elinde iki ihtiyardan daha genç olan darbeciler ile ilgili dosyalar var.”

‘Sahip çıkmalılar’

Bundan sonraki sürecin siyasetten bağımsız düşünülemeyeceğinin altını çizen ve bu davaya sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Özay “Dosyanın tekrar gündeme gelmesi için defalarca Savcı’ya dilekçe yazdım. Odasına çok girdim. ‘Neden bu davayı sürdürmüyorsun’ dediğimde bu iki yaşlı adamın davasının sonuçlanmasını beklediklerini söylediler. Nihayet soruşturma açıldı” dedi.

Haberin Devamı

VATAN duyurdu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı darbe ve sonrasında görev alan askerler ile ilgili soruşturma başlatmış, 82 Anayasasını hazırlayan dönemin kuvvet komutanları arasında yer alan 98 yaşındaki İbrahim Hakkı Şenocak başta olmak üzere birçok kişinin ifadesini almıştı. 12 Eylül Askeri Darbesini yapan dönemin Genelkurmay başkanı Orgeneral Kenan Evren ile Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya’nın ölmesiyle düşen 12 Eylül darbe davasında yaşanan yeni gelişmeyi VATAN dün manşetinden duyurmuştu.