Gazete Vatan Logo

'Bu biraz garip'

THY dünya basınını şaşırttı

THY’nın tüm dünyada yankılan hostelere “ruj yasağı”nın günlerce tartışıldıktan sonra böyle bir yasak olmadığı açıklanması, yabancı basını şaşırttı. Bu gelişme, yabancı basın organlarında “bu biraz garip”, “Rujgate” gibi eleştirilere yol açtı.

Economist dergisi internet sayfasında “Ruja İzin” başlığı kullanılan bir fıkra yazısında THY Genel Müdürü Temel Kotil’in Perşembe günü Londra’da yaptığı, “Bizim ruj rengiyle ilgili bir problemimiz yok (…) alt seviyedeki yöneticiler bize sormadan böyle bir karar almış" yönündeki açıklamasına dikkat çekilerek “Bu biraz garip” ifadesi kullanıldı.

Ruj yasağına ilişkin açıklamanın 2 Mayıs’ta yapıldığı anımsatıldıktan sonra “Türk Havayolları, bu hikayenin yalanlamadan o kadar uzun bir süre medyada dolaşmasına neden olanak vermişti? sorusu da soruldu.
İndependent gazetesi ise, haberinde Kotil’in “yasağı bir hata olarak nitelemesi”nin “Rujgate tartışmalarında yeni bir kıvırma meydana geldiği” değerlendirmesinde bulundu.

-“İÇKİ SERVİSİ DURDURULDU”-

THY’nın dünyanın en hızlı büyüyen havayollarından biri olduğuna, İngiltere ve kıta Avrupa’yı Asya ve Afrika’ya bağladığına işaret eden gazete, Kotil’in de “2020 yılında 100 milyon yolcumuz olacak” sözlerini de yansıttıktan sonra şu yorumu yaptı:

“Buna karşın, son dönemde Türk Havayollarında meydana gelen değişiklikler, laik Türklerin arasında şirket ve ülkenin giderek daha çok İslamcı hale geldiği yönündeki kaygıları yarattı. Şubat ayında Türk Havayolları, birçok iç hatta ekonomi sınıf yolcularına içki servisini durdurdu.
İndependent, THY’nın aynı zamanda sekiz İslam ülkesine uçuşlarda da içki servisini kaldırdığına dikkat çekerek “British Airways, Suudi Arabistan ve Kuvyet dahil, Londra’ya giden veya kalkan tüm uçuşlarda içki servisi yapılıyor” diye yazdı.

Haberin Devamı