Gazete Vatan Logo

‘Bu bir veda değil bir Fatiha, bir açılış’

Ve Başbakan Erdoğan’ın Köşk adaylığı açıklandı

‘Bu bir veda değil bir Fatiha, bir açılış’

Türkiye’nin kilitlendiği adaylık açıklaması, dün ATO Kongre Salonu’nda görkemli bir törenle yapıldı. Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığını Mehmet Ali Şahin açıkladı. Alkışlar arasında kürsüye çıkan Erdoğan, 1 saat 3 dakikalık bir konuşma yaptı...

Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı, günler süren titiz ve ayrıntılı çalışmalar sonucunda yapılan görkemli bir törenle açıklandı. Erdoğan’ın adaylığını AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ali şahin duyurdu. ATO Kongre Salonu’ndaki törende, Başbakan Erdoğan’ın adının açıklanmasının ardından hayatını anlatan bir film gösterimi yapıldı.

Dombra’yla kürsüye çıktı

Filmden sonra, 30 Mart Yerel Seçimleri döneminde de kullanılan Dombra isimli şarkı çalındı. Şarkı eşliğinde kürsüye gelen Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı olarak ilk konuşmasına dualar ve teşekkürlerle başladı. İşte 1 saat 3 dakika süren o konuşmadan satır başları...

‘Amin, amin, amin...’

“Bugün bir güzel yolculuğa hazırlanıyoruz. Bizi kibirden muhafaza et yarabbi. Bizi ailemizi bütün yol arkadaşlarımızı yolların tuzaklarından koru Allah’ım. Türkiye için milletimiz için hayırlara vesile eyle ya Rab. Amin, amin, amin... ”

Haberin Devamı

‘Bilezik veren küçük kız’

“1994 yılıydı. İstanbul’da gece gündü koşturuyorduk. İstanbul’un her semtine ulaşmaya çalışıyorduk. İstanbul’un yoksul mahallerinden birindeydik. Kalabalığın içinden 7-8 yaşlarında bir kız çocuğu yanıma geldi. Elinde bir şey var. Elini uzattı, elimi tuttu. ‘Bunları annem gönderdi, seçildikten sonra sakın bizi unutmasın’ dedi. 2 bileziği elime tutuşturdu. Daha ne olduğunu anlamadan kendisi de kolundaki oyuncak bilezikleri de uzattı. Ben daha bir şey diyemeden, o kalabalığın içinde kayboldu, gitti. O bilezikleri, büyükşehir belediye başkanlığı makamında hep karşımda durdu. Aradan 20 yıl geçti, 7-8 yaşındaki o çocuğun gözündeki parıltıyı, heyecanı unutamadım. AK Parti’yi kurarken gözümün önünde o çocuğun gözleri vardı. Siirt’ten milletvekili olup Ankara’da Başbakan olduğumda o gözler aklımdaydı. Attığım her imzada o gözler aklımdaydı. O büyük emaneti, o büyük mesajı hiçbir zaman unutmadık. Biz siyaseti o temiz yürekler için yaptık.”

Haberin Devamı

‘Pakistanlı kadını hiç unutmadık’

“İstanbul’un işgal edildiğini duyunca, sofrasında yiyecek ekmeği yokken kolundaki bileziği Türkiye Müslümanlarına göndererek Pakistanlı kadını hiç unutmadık. Biz siyaseti maden ocaklarında alın teriyle helal rızık kazanma peşindeki işçi kardeşlerimiz için yaptık... Türkiye’nin tüm kenar mahallerindeki yoksullar için yaptık. Başörtülü olduğu için üniversite kapılarından kızlarımız için yaptık. Cezaevinde ana dilini konuşamayan analar için yaptık. Filistin için, Somali yaptık. Biz siyaseti ikbal için değil Allah için yaptık.”

‘Ölü yıkayıcısı olur, muhtar olamaz dediler’

“İmam Hatip’te okuyoruz diye sizden anca ölü yıkayıcısı olur dediler. Bu milletin içinden geliyoruz diye, evine ayakkabısını çıkarak giyenlere, farklı gördüler ve gerici dediler. Mücadelemiz yükseldikçe saldırılarını daha da arttırdılar. ‘Muhtar bile olamaz’ diye manşet attılar. Biz başkalarının bizi nasıl gördüğüne bakmadık. Diklenmeden dik durduk. Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer olduğuna inandık. Her yenilgiyle daha da bilendik. Her darbeyle daha da güçlendik. Darbelere göğüs gererek büyüdük. Kriterimiz her zaman hak dedik.”

Haberin Devamı

‘Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı Türkiye’yi uçuracak’

“10 Ağustos’ta sadece 12’nci Cumhurbaşkanı seçilmeyecek, Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesiyle, kara bir dönem, vesayetler dönemi de kapanmış olacak. Siyasi iktidarın karşısında duracak, halka karşı devleti temsil edecek bir Cumhurbaşkanı seçmiyoruz, halktan bir Cumhurbaşkanı göreve gelecek. Eğer milletim takdir eder ve Cumhurbaşkanlığına bu kardeşinizi getirirse, devletle milleti kucaklaştıran, milletin çıkarlarını gözeten, milletin ve demokrasinin tarafını tutan bir Cumhurbaşkanı seçilmiş olacaktır. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanıdır. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı, yetkilerini halka karşı değil, halk için kullanan cumhurbaşkanıdır. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı ve halkın seçtiği bir başbakan, Türkiye’yi uçuracaktır.

Haberin Devamı

‘77 milyonun cumhurbaşkanı’

“İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı seçildiğimde sadece bana oy verenlerin değil, herkesin başkanıydım. Başbakan olduğumda sadece AK Parti’ye oy verenlerin değil, 77 milyonun başbakanı olduk. 10 Ağustos’ta eğer seçilirsek asla bir kesimin, bir partinin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olacağız. Herkesin Cumhurbaşkanı olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Görevim süresince tek ama tek gayem var; 77 milyona hizmet üretilmesini sağlamak olacak.”

‘Çankaya dinlenme makamı olmayacak’

“Eğer seçilirsek farklı bir Cumhurbaşkanlığını ortaya koyacağız. Ekonomiyi büyütmek, AB’ye tam üye olmak, kardeşliği yüceltmek için çok daha fazla çalışacağız. Bizim için Cumhurbaşkanı makamına çıktığımız zaman, orası bir dinlenme makamı olmayacaktır.

‘Çözüm süreci devam edecek’

“Çözüm sürecini bedeli her ne olursa olsun sürdüreceğimizi defaatle ifade ettik. Allah nasip ederse, Cumhurbaşkanlığımızda da çözüm sürecinin sekteye uğramasına müsaade etmeyiz. Mensubu bulunduğum siyasi hareket, şahsıma ailem kadar, çocuklarım kadar yakın oldu. Öyle oldu ki, millet hizmet yolunda, eşimi, ailemi, çocuklarımı, torunlarımı ihmal ettiğimde oldu. Onlar bu vatan için mücadele ettiğimi anladılar, bana destek oldular.

‘Ailem, çocuklarım beni affetsin’

“Bu tarihi günde, huzurlarınızda eşime sabrından dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarıma, sabırlarından, anlayışlarından, fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ben onlardan hep razı oldum, onların da kendilerine yeterince vakit ayıramadığım için beni affetmelerini, benden razı olmalarını diliyorum. Teşkilatımızda istemeden kırdığımız arkadaşlarımız varsa, onlardan da af diliyorum. Bütün teşkilatımdan helallik diliyorum. Bu bir veda değil. Bizim için her an bir başlangıçtır. Bugünde birbirimizden ayrılmıyoruz. Yolumuz, bahtımız açık olsun.”

Başbakan konuştu onlar ağladı

Başbakan, kürsüden kızlarından ve eşinden af diledi. Erdoğan’ın bu sözlerinin üzerine kızları Sümeyye ve Esra ile eşi Emine Hanım gözyaşlarını tutamadı.

Baba ocağında büyük sevinç

Erdoğan’ın baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesinde, bir çay ocağında toplanan hemşehrileri adaylık sürecini televizyondan izledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in, Erdoğan’ın, tüm AK Parti milletvekillerinin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı gösterildiğini açıklaması hemşehrileri tarafından alkışlarla karşılandı. Bu sırada bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

NOTLAR
- 4 BİN KİŞİ KATILDI: AK Parti Cumhurbaşkanı Aday Tanıtım Toplantısı, ATO Kongre Merkezi’ndeki törende yapıldı. Törene yaklaşık 4 bin kişi katılırken, Başbakan Erdoğan törenin yapıldığı salona eşi Emine Erdoğan ile birlikte geldi. Erdoğan, sahneden katılımcıları selamladı.
- GERİ DÖNMEM SENİN YOLUNDAN: Törende İstiklal Marşı’nın hemen ardından ’Dönmem Geri Senin Yolundan’ isimli türkü eşliğinde Başbakan Erdoğan’ın görüntüleri yayınlandı.
- TÜM VEKİLLERİN İMZASIYLA: Adaylığı açıklayan Şahin, Bir kişinin Cumhurbaşkanı adayı olması için en az 20 milletvekilinin imzasıyla aday olması gerekiyor. Biz, grubumuzdaki tüm milletvekili arkadaşlarımızın imzasını topladık. Tüm milletvekili arkadaşlarımızın imzasıyla, ittifakıyla Cumhurbaşkanı adayı belirledik” dedi ve Başbakan Erdoğan’ın ismini söyledi.
- ARINÇ’IN GÖZLERİ DOLDU: Şahin’in açıklamasının ardından salonda bulunanlar kararı ayakta alkışlayarak karşıladı. Başbakan Erdoğan da ayağa kalkarak, salondakileri selamladı. Bülent Arınç’ın, adayın açıklanmasının ardından gözlerinin dolduğu görüldü. Başbakan Erdoğan’ın isminin açıklanmasının ardından, hayatını anlatan bir film gösterimi yapıldı.
- 250 KİŞİ GEÇ SAATLERE KADAR HAZIRLIK YAPTI: Ak Parti’nin cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı ATO Kongre Merkezi’nde hazırlıklar gece geç saatlere kadar sürdü. Parti genel merkezinden, cumhurbaşkanı adayı tanıtım toplantısının yapılacağı ATO Kongre Merkezi’ne kadar çıkan yollar bayrak ve flamalarla süslendi. Parti bayraklarıyla süslenen salonda, parti teşkilatından 250 kişinin çalıştığı belirtildi.