Gazete Vatan Logo

'Bu benim vasiyetimdir...'

Başbakan Erdoğan Siirt'te...

'Bu benim vasiyetimdir...'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Siirt Şehir Stadyumu'nda düzenlenen Dünya Kadınlar Günü programında konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Eğer kadın huzur içindeyse toplumda huzur içindedir. Kadınlarına ikinci sınıf muamelesi yapan toplumun ilerlemesi mümkün değildir.

Değerli hanım kardeşlerim şunu sakın unutmayın, babalarınıza, eşlerinize, çocuklarınıza bunu söyleyin biz öyle bir Peygamber'in kuşağıyız ki ilk yasakladığı kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesini yasaklamıştır. Kadınları baş tacı etmiş, annelerin ayağının altında cennet olduğunu müjdelemiştir.



Dikkat edin cennet babalarının ayağının altında değil kadının da ayağının altında değil annlerin ayağı altındadır.Yani bizim dinimizde annelik irtifadır. Anneliği hor görmek aslında bir zaaftır.

'ŞİDDET GÖREN VARSA POLİSE GİTSİN'

Siirt'in erkekleri kadınına şiddet uygulamaz. Ama eğer yapanlar varsa onlara Hz. Peygamber'i örnek gösterecek uyaracaksınız. Şiddet gören varsa çekinmesin gitsin polise derdini anlatsın.

Töre adı altında hiç kimse kadına yönelik şiddeti mazur gösteremez.Siz haklarınızı koruyacaksınız.

SAĞLIK KONTROLÜ İÇİN 30 LİRA

Kadınların doğumu hastanede yaptırmaları şartıyla ödeme yapıyoruz. Kadınların okumasınıda çalışmasını da yürekten destekliyoruz. Annelere 6 yaşına kadar düzenli sağlık kontrolü şartıyla 30 lira veriyoruz.

Kadınların iş gücüne katılma oranlarını yüzde 23'ten yüzde 29'a yükselttik.

İhtiyaç sahibi kadınlara aylık 250 lira ödemeye başladık.Eşi vefat etmiş hanım kardeşlerimize iki ayda bir 500 lira veriyoruz.

'BU BENİM VASİYETİM'

Benim de vasiyetim en az 3 çocuk.Dün maşallah Ankara’daki toplantıda arkadan bir bayan ‘en az 5’ dedi. Siirt’te de zaten en az 5’den kurtarmaz. Bak maşallah 5’ler kalktı.

Kadınlar gelişirse Türkiye gelişir. Az önce burda başarılı kadınlarımıza plaket verdik. Bu başarıların tüm Türkiye'deki kadınlarımıza örnek olmasını istiyorum.

BAŞBAKAN'IN ÖVDÜĞÜ O KADINLAR

Aynur Bektaş kardeşim, çocukluğundan beri atölyede çalışmış. Şimdi ise işveren. Halime ise takı yaparken şimdi işveren. Aslı Çakır Alptekin kardeşimiz 8 yaşında atletizime başladı.

Zeynep Bodur Kale grubun patronu. Babasından aldığı bayrağı yükseldikçe yükseltiyor. Pekinel Kardeşler piyanoda ülkemizi iftiharla temsil ediyor. Bilge Demirköz Nasa'da iftihar ediyoruz.

Beril Dedeoğlu yazdığı yazılarla, çok ayrı bir ufuk çizerek müthiş bir iş başardı.

Vodafone Ceo'su Serpil Timuray da çok başarılı işlere imza attı.Flüt sanatçımız Şefika Kutluer aynı şekilde.

'DÜŞTÜM AMA SİZ AYAĞA KALDIRDINIZ'

Enişteniz olarak içinizden biri olarak Siirt'ten düştüm ama siz ayağa kaldırdınız.Ben inanıyorum ki 2014'ün Mart ayında Siirt yeni bir dönemim adımını da atacaktır. Arka sokakları görünce gerçekten üzüldüm. Çünkü bu anlayışla yerel yöneticilik olmaz. Siz isterseniz şu çözüm sürecinde terörü bitirirsiniz size inanıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü bunun miladı olsun.

TÜRKİYE'NİN EN GENÇ GAZİSİ

Aranızda Türkiye'nin gururu bir kardeşimiz var çünkü Türkiye'nin en genç gazisi Nuran Evin. İnanıyorum ki en yakın zamanda iyileşecek ayağa kalkacak. Nuran'ın bir an önce iyileşmesi için dua ettik, edeceğiz.Valimi kaymakamımı uyarıyorum en ufak bir aksamaya yer yok. Aracın içine teröristler ateş açtı. Nuran ve Gülcan kardeşlerimiz oradan sağ kurtuldular. Terörü ve onun ortaya koyduğu şiddet asla mazur görülmez. Terör sadee arkasında yetimler bıraktı.Terör bu topraklara ağır bedeller ödetti.

Anneler, biz bu meseleyi birlikte çözeceğiz. Bir şeylere rağmen çırpınıyoruz. Bedeli ne olursa olsun bu bedel baldıran zehiri olsa da içmeyi göze alarak çözmek istiyoruz. Ankara'da bizim önümüze engel çıkarmak isteyenlere inat biz çözmek için yüreğimi ortaya koyuyoruz.

Haberin Devamı