Gazete Vatan Logo

'Bu AK Parti'nin kara kutusu'

'Bu AK Parti'nin kara kutusu'

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Meclis kürsüsüne, üzerinde AK Parti amblemi olan ayakkabı kutusu koyarak konuşmasını yaptı. "Bu kutu AK Parti'nin kara kutusu" diyen Erdemir, kutuyu açarak içindeki Bursa fotoğrafını gösterdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Şimşek, karayolları taşeron işçilerine ilişkin bazı yargı kararları olduğunu belirterek, bu yargı kararları çerçevesinde ne yapılacağı konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bir çalışma yaptığını söyledi. Bakanlığın taşeron işçilere ilişkin düzenlemeleri de içeren bir yasa paketi üzerinde çalıştığını kaydeden Şimşek, "Muhtemelen önümüzdeki yılın başında gelir" dedi.


1980'li yıllardan itibaren sol ya da sağ, bütün hükümetlerin özelleştirme yaptığını ifade eden Şimşek, "Özelleştirmede esas maksat, üretimden çok devletin asli hizmetlerine dönmesini sağlamak. Devlet özelleştirmeden elde ettiği gelirlerle yeni fabrika açma gibi bir çaba içerisinde hiç bir dönemde olmadı. Devlet buradan gelen gelirleri Hazine'ye aktarmıştır, Hazine birliği ilkesi vardır. Bütün özelleştirme gelirleri bir havuzda toplanır ve o çerçevede millet için kullanılır" diye konuştu.

Son 11 yılda yaklaşık 408 bin öğretmen atadıklarını belirten Şimşek, "Görev yapan 810 bin öğretmenin yarısından fazlasını biz atadık. Önümüzdeki sene de ihtiyaçlar çerçevesinde öğretmen ataması yapılacak" dedi.

Üniversiteden mezun olan herkesi öğretmen olarak alacakları yönünde bir taahhütleri olmadığını belirten Şimşek, her üniversite mezununu aldıkları tek bir alan olduğunu, onun da tıp olduğunu kaydetti.

Bakan Şimşek, bütçede personel harcamalarının yüzde 30 sınırına dayandığını belirterek, bu oranın 2002'de yüzde 18 olduğunu kaydetti.

Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu milletvekilleri ile ilgili kararında çok açık ve net olduğunu ifade eden Şimşek, tutuklu milletvekillerinin, haklarındaki hüküm kesinleşinceye kadar milletvekili olarak Meclis'te siyaset yapmasını tercih ettiklerini bildirdi.

"Maşallah cin gibisiniz"

Bu arada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in veda yemeğinden gelen kadın milletvekilleri Genel Kurul Salonu'na birlikte girdi. Erkek milletvekilleri kadın milletvekillerini alkışladı.

Bu sırada salonda gürültü oluşması nedeniyle Şimşek'in, "Sayın Başkan biraz gürültü var" demesi üzerine, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, "Gürültüyü hanımlar yapıyor, şimdi ben onlara kıyıp da gürültü yapmayın diyemem, kusura bakmayın" dedi.

Akşener, tasarının bugün görüşülecek son maddesi olan 15. maddenin görüşmelerine sıra gelince, "Geldik 15. maddeye. Ben yorgun değilim, sizin yorgun olmanız lazım ama değilsiniz, maşallah cin gibisiniz" ifadesini kullandı.

Ayakkabı kutusu ile kürsüye geldi

Madde üzerinde konuşan CHP'li Erdemir, kürsüye üzerinde AK Parti amblemi olan ayakkabı kutusu ile geldi ve kutuyu kürsünün üzerine koydu.

"Büyüklerimiz demiş ki açtırma kutuyu söyletme kötüyü" diyen Erdemir, bu kutunun AK Parti'nin "kara kutusu" olduğunu öne sürdü. Erdemir, "Halkımızın huzurunda kara kutuyu açacağız. Bugüne kadar doğru yaptıklarınızı övdük ama yanlış yaptığınız zaman da sizi uyardık, eleştirdik" dedi.

Erdemir, Türkiye'deki bu organize işlerin dünyada bu kadar rahat olamayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Böyle bir yolsuzluk ve rüşvet skandalı Japonya'da olsa harakiri yapardı, İsveç'te olsa istifa ederdi, Türkiye'de ise pişkinliğe yol açıyor. Bazıları çalıp çırpmış, paraları kutularda saklamış, para sayma makinesi almış, bir eve 7 kasa sığdırmış. Duble yol diye diye, memleketin dört bir tarafında duble yolsuzluk yapmışsınız, radara yakalanmasa daha da devem edecekmiş. Artık gün ağarmaktadır, gün doğacak ve çaldığınızı yerine koyacağız, sattığınızı yeniden yapacağız, kırıp döktüğünüzü birleştireceğiz. Yaraları saracak, gönülleri yapacağız. Bu kara kutunuzda bir günahınız var ki düzeltebilir miyiz, bilmiyorum."

CHP'li Erdemir, "Burada halkımızın huzurunda AK Parti'nin kara kutusunu açıyorum, hazır mısınız?" diyerek kutuyu açtı; "85 numara değil, 42 mumara, 4,5 milyon dolar da almaz" sözlerini sarfetti.

Kutunun içindeki, Bursa Ulucami ve yüksek binaların olduğu fotoğrafı gösteren Erdemir, "Şu güzel yeşil Bursa'ya şu kara lekeyi düşürmeye değer miydi? Doymadınız mı? Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yediniz, doymadınız mı?" diye sordu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da "Ahlak ilkeli olmaktır, erdemli olmaktır. Siz burada masumiyet karinesini yok ettiniz, yargısız infaz yaptınız. Gözaltı aşamasında olan, suçu subut olmayan insanların haysiyetlerine yönelik öyle bir suikast yaptınız ki... Haysiyet cellatlığı yapmayalım, suçu kesinleşmemiş insanların haysiyetlerine ve onurlarına dönük pervasız ifadeler kullanmayalım" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, tasarının 15. maddesinin kabul edilmesinin ardından birleşimi, saat 10.00'da toplanmak üzere kapattı.

Haberin Devamı