Gazete Vatan Logo

‘Bu 3 isim de MİT’e sorulsun’

Ergün Poyraz, şu 3 ismin Güney’le bağlantılı olduğunu iddia etti

Gazeteci-Yazar Mehmet Metiner, Eymür’ün sağ kolu Cemal Alparslan Ertuğ, AKP’li vekil Mahmut Arslan...

Ergenekon davasının dünkü duruşmasında da ana gündem Tuncay Güney’di. Tutuklu sanık Ümit Oğuztan, Güney’in yalan söylediğini iddia etti.

GÜNEY YANIMDA EYMÜR’LE KONUŞTU: Oğuztan, Tuncay Güney’in 27 Kasım 2008 tarihinde Kanal D’de yayınlanan 32. Gün programında Mehmet Eymür’ü tanımadığını söylediğini, ancak bunun doğru olmadığını öne sürdü: “Güney, İran Konsolosluğu’nda siyasi işler müsteşarı Muhsin Karger ile tanışıp dostluk kurduğunu ve doğrudan Eymür’e bilgi ve fotoğraflar aktardığını Muhsin Karger’in İran’da MOD adıyla anılan gladyo mensubu olduğunu bizzat şahsıma anlatmıştır. Dolayısıyla Mehmet Eymür’e tanımadığı yalan beyandır. Kendisiyle telefonda görüştüğünü de beyan etmiştir ve bizzat benim tarafımdan da görülmüştür. Gerçeğin ortaya çıkması için 32. Gün programının istenmesini talep ediyorum.” Savcı, Oğuztan’ın bu talebinin kabul edilmesini istedi.

MAZLUM-DER’LE MİT’İN BAĞLANTISI: Tutuklu sanık Ergün Poyraz da, Tuncay Güney’in ön plana çıkmasına rağmen, 3 ismin daha Güney’le bağlantılı olduğunu iddia etti. Poyraz bu isimlerin Gazeteci-Yazar Mehmet Metiner, Eymür’ün sağ kolu Cemal Alparslan Ertuğ, AKP Milletvekili Mahmut Arslan olduğunu ileri sürdü. Poyraz Cemal Alparslan Ertuğ’un Alparslan Arslan’ın bağlı olduğu Yeditepe Hukuk Bürosu’nun ortağı olduğunu ileri sürdü. AKP’li Mahmut Arslan’ın Türkiye’de sahip olduğu şirketlerin asıl sahiplerinin de Barzani olduğunu savundu. Poyraz Mehmet Metiner’in MİT’in İran masasında ya da başka bir biriminde görevli olup olmadığının, Mazlum-Der ile MİT arasındaki bağlantıyı Metiner’in kurup kurmadığının, Cemal Alparslan Ertuğ’un Mahmut Arslan’ın şirketlerinde çalışıp çalışmadığının ve diğer verdiği bilgilerin MİT’e sorulmasını istedi.

Ergenekon heyetine koruma


Adalet Bakanlığı, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ü 15 kişilik ekip korurken, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ve üyelerin koruma sayılarının yetersiz olduğunu fark edince harekete geçti. Şengün ve üyeleri korumak için, emniyet teşkilatının gözbebeği olarak bilinen ’özel harekat’ timleri geçtiğimiz günlerde görevlerine başladı.

‘Mehmet Ağar’ı da burada görürsün’

TUTUKLU sanık Mete Yalazangil de çarpıcı bir iddiada bulundu: “Yedek hakimlik sorgusunda bana ’Senin genel başkanın kim?’ diye soruldu. Ben DYP Kadıköy Genel Sekreterliği yaptım. Ama parti DP adını alınca istifa ettim. Dolayısıyla bu soruya yanıt vermedim. Hakim, ‘Susuyorsun ama onu da burada görürsün’ dedi. Şimdi Yargıtay Başsavcılığı Ağar’a dava açtı. Dolayısıyla ne demek istediğini anladım.”

Haberin Devamı