Gazete Vatan Logo

'Bremen Mızıkacıları' güldürdü

'Bremen Mızıkacıları' güldürdü

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), çocuklar için 'Bremen Mızıkacıları' adlı müzikal oyunu sahneledi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde prömiyeri gerçekleşen 'Bremen Mızıkacıları'nda Sinem S. Baddal (Mırnav), Toygarhan Atuner (Eşek), E. Hüseyin Uğur (İbikli), Baturalp Bilgili (Karabaş), Ferdi Uslu (Jens), Müge Günaydın (Nine), Ş. Baha İşler (İrikıyım), Gülçin Gültekin (Ufaklık), Cüneyt İ. Erdoğan (Polis) rollerinde sahneye çıktı.

F.J. Breuer'in 'Bremen Mızıkacıları' adlı eserinin metnini Haınz Wunderlıch yazdı, Hale Kuntay Türkçeye çevirdi. Sahne yönetmenliğini Esra Tütüncüoğlu'nun üstlendiği eserin dekorunu Ömer T. Gündüz, kostümün tasarımını Gazal Erten, koreografisini Kürşat Kılıç, ışık tasarımını da Mustafa Eski yaptı.

ESERİN HİKÂYESİ

Sahipleri tarafından evden atılan eşek, köpek, kedi ve horoz, bremen'e gidip müzisyen olmaya karar veriyor. Yolda hırsızlar tarafından evlerinden kovulmuş Jens ve Nine'siyle karşılaşırlar. Kendileri gibi evsiz kalmış bu insanlara yardım etmeye karar veren sevimli dostlar, hırsızları Nine'nin evinden kovup, müzisyen olmak için Bremen'e gitmeye çalışır. Macera bundan sonra başlıyor.

Haberin Devamı

Farklı okullardan toplu halde ve aileleriyle oyunu izlemeye gelen çocuklar, neşeli dakikalar geçirdi.